RECORD DE BOBOTEAZĂ. 120 DE MII de sticle cu AGHIASMĂ pregătite pentru constănțeni

638
2
RECORD DE BOBOTEAZĂ. 120 DE MII de sticle cu AGHIASMĂ pregătite pentru constănțeni - 5164409mediafaxfotooctavganea179-1388762379.jpg

Articole recomandate

Un munte din sticle de plastic a fost ridicat la Palatul Arhiepiscopal din Constanța. Preoți, studenți și voluntari lucrează în continuu la etichetarea recipientelor în care va fi pusă apa sfințită de Bobotează. Aghiazma Mare, așa cum este ea cunoscută, va ajunge la credincioși, la începutul săptămânii viitoare.

Peste 120 de mii de sticle urmeaza sa fie etichetate si dupa aceea umplute cu aghiazma. Mai marii bisericii spun ca aceasta apa sfintita poate sa reziste pana la 30 de ani. Numărul sticlelor de plastic a crescut cu 20.000 față de anul trecut. Apa sfințită va ajunge atât la constănțeni, cât și în alte colțuri din țară și din străinătate.

Zeci de credincioși au venit încă de ieri să dea o mână de ajutor la etichetarea sticlelor. Duminică, sticlele vor fi umplute cu apă sfințită, iar luni vor ajunge la credincioși. Ceremonia de luni va începe la ora 9 la Catedrala Sfinții Petru și Pavel, iar de la ora 12 totul se va muta pe faleza Cazinoului din Constanța, acolo unde va avea loc ceremonialul aruncării crucilor în apă de Bobotează.

Boboteaza, serbata in ziua de 6 ianuarie, incheie ciclul sarbatorilor de iarna si are, pe langa intelesurile crestine - momentul nasterii spirituale a Mantuitorului - trasaturi de mare sarbatoare populara.


Comentează știrea

st3fun
4 ianuarie 2014
data de expirare

sunt curios daca apare pe sticle; asa este legal ....

Un mirean
4 ianuarie 2014
Fara data de expirare!

Te crezi la supermarchet? Apoi daca-i vorba de apa de la chiuveta, "sfintita" de Sfintia sa, termenul este nelimitat!

Răspuns la: data de expirare
Adăugat de : st3fun, 4 ianuarie 2014
sunt curios daca apare pe sticle; asa este legal ....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS Teodosie va oficia la Băneasa
Pagina a fost generata in 0.3335 secunde