Potrivit fotoreporterului Florin Ghioca,

"Realitatea de aici este un paradis"

871
După vernisajele de la București, Cluj și Suceava, a venit rândul Constanței să fie gazda expoziției "Copiii războiului - Afghanistan", realizată de fotoreporterul Florin Ghioca, corespondent din teatrele de operațiuni ale războiului din Afghanistan.
Sâmbătă seara, a fost lansată și la malul mării expoziția ce face parte dintr-o campanie umanitară destinată strângerii de fonduri pentru ajutorarea copiilor din Afghanistan. Expoziția prezintă portrete ale copiilor întâlniți în Afghanistan, de-a lungul celor patru expediții întreprinse în zonă de Florin Ghioca, începând din 2007.
Constănțenii pot admira și chiar achiziționa lucrările expuse la Librăria Cărturești din City Park Mall, până la data de 30 iunie.
"Probabil că este cea mai bună experiență pe care putea să o trăiască un om vreodată", le-a mărturisit pentru început Florin Ghioca celor prezenți la vernisaj. "Odată ce ai văzut realitatea dură de acolo, vezi lumea altfel. Îți dai seama că ceea ce trăim noi aici pentru ei ar fi paradis. Dacă v-ați imaginat vreodată că o ducem rău, credeți-mă că nu o ducem rău. Am trăit o bucată din realitatea de acolo și cred că suntem foarte norocoși că trăim aici. După ce ai văzut ce este acolo, realitatea de aici este un paradis", a mai remarcat el, în condițiile în care un afghan trăiește cu 30 de dolari pe lună, indiferent de numărul membrilor familiei, iar aproximativ 95% dintre femei sunt analfabete.
Florin Ghioca a mai povestit că a avut ocazia să vadă "copii care nu au pus mâna în viața lor pe o jucărie, copii care se joacă printre câmpuri minate și care adună cartușe".
Potrivit lui, cu o lucrare mare vândută (400 de lei), poate fi ajutată o familie afgană cu doi părinți și doi copii pentru a mânca și a se îmbrăca timp de o lună. Fotografiile pot fi achiziționate cu 400 de lei (format mare) și 200 de lei (format mic).
În următoarea perioadă, Florin Ghioca a precizat că se pregătește de vernisajele de la Brașov (3 iulie), Iași și Timișoara. El a mai menționat că va încerca să susțină expoziția și la Londra și Madrid, unde există o mai mare deschidere față de acest subiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4996 secunde