Reabilitarea instituțiilor de cultură, susținută de jocurile de noroc

110
Reabilitarea instituțiilor de cultură, susținută de jocurile de noroc - reabilitareainstitutiilor-1451927169.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Culturii cere ca taxele pentru licența de organizare a jocurilor de noroc și autorizația de exploatare a acestora să crească de la 1% la 5%, ceea ce ar aduce ministerului venituri de aproape 85 de milioane lei. 


Banii vor fi distribuiți astfel: 1,5% pentru Fondul Cinematografic, adică pentru producția de filme, 1,5% pentru reabilitarea mo-numentelor istorice și 2% pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic în care funcționează instituții culturale. Mai exact, acele teatre și muzee care, sub incidența unei legi din noiembrie 2015, sunt considerate pericol public și au fost închise. "Sunt teatre care nu mai au unde să joace, sunt cinematografe care s-au desființat. Pentru acest lucru mi se pare foarte important să creăm acest Fond Național, acest Program Național cu bani de la cazinouri, de la jocuri de noroc, bani care ar putea fi folosiți pentru consolidarea clădirilor în care funcționează instituții de cultură", este de părere Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii. 


Pe de altă parte, președintele Oficiului pentru Jocurile de Noroc susține că măsura este firească, așa încât am putea asista în curând la o inițiativă legislativă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8377 secunde