Lansare de carte

"Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis"

373

Articole de la același autor

Volumul colectiv "Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis", realizat împreună cu 80 de autori din 20 de orașe din România și Italia, va fi lansat la Constanța, în data de 21 octombrie, la ora 11.00, la statuia lui Publius Ovidius Naso, dar și în sala de festivități a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

Despre volumul menționat, scriitorul Dorin Popescu spune că acesta ar fi unic în lume, mai ales pentru că este o carte-document, o carte-monument și deopotrivă una exegetică.

Lansarea va avea loc în cadrul proiectului multianual "România citește", al Fundației "Ideea Europeană" din București și derulat în premieră la Tomis, cu această ocazie.

"Sâmbătă, 21 octombrie, îl celebrăm împreună pe Ovidius, la statuia sa din centrul vechi al orașului, în Peninsulă, la două milenii după ce ne va fi părăsit. Ne răzbunăm pentru soarta crudă a poeziei în această lume de împărați goi și vom privi îndelung, alături de el, la marea care i-a adus poezia și lira la Tomis. Vom trăi împreună un moment de pace a poeziei, în patria adoptivă a lui Ovidiu, pentru care vom fi fost, cândva, deopotrivă barbari și prieteni", a declarat Dorin Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9327 secunde