"Rățușca cea urâtă" și "Cei trei purceluși" se reîntâlnesc cu copiii

243

Articole de la același autor

Cei mai mici spectatori sunt așteptați sâmbătă, 1 august, de la ora 19.00, în piațeta Perla din Mamaia, la "Rățușca cea urâtă", o adaptare după Hans Christian Andersen. Regia, scenariul și scenografia poartă semnătura binecunoscutului Valentin Dobrescu, iar muzica este coordonată de compozitorul Radu Alin Macovei Moraru. De precizat că spectacolul se încadrează în grupa de vârstă 3-10 ani, spectatorii putând să îi revadă, cu această ocazie, pe Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Povestea aduce în prim plan un boboc de lebădă, clocit de către o rață. Mica lebădă este considerată mai întâi urâtă de către rațe pentru neasemănarea cu bobocii lor și, cum nici ea, nici rațele nu văzuseră vreodată lebede, mica pasăre se încrede în părerile auzite. Apoi, ea se va întâlni întâmplător cu un cârd de lebede, care o primesc, recunoscând în ea un boboc din ai lor. Povestea poate fi interpretată în mai multe moduri, susțin reprezentanții teatrului. Astfel, regăsirea bobocului rătăcit poate simboliza faptul că există întotdeauna speranțe pentru cineva aflat într-un mediu nepotrivit.

Duminică, 2 iulie, tot de la ora 19.00, micii constănțeni pot vedea "Cei trei purceluși", un spectacol după Sergey Mihailov, cu o durată de 50 minute, în regia lui Gheorghe Balint. Muzica poartă semnătura lui Dan Bălan, iar decorurile sunt realizate de Adrian Drăguț. Din distribuție fac parte: Arina Cojocaru, Grațian Prisăcariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2875 secunde