Mai multe ştiri online:

Ratarea de la vârful Inspectoratului Școlar. Despre scârbă de politic și mediocritate

Ştire online publicată Vineri, 23 Septembrie 2016. Autor: Sorin MIHALACHE
Organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu s-a completat, la vârf, nici după cel de-al patrulea concurs organizat pentru ocuparea celor două funcții de „general-adjunct”. 


Conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației, niciuna dintre cele trei pretendente la fotoliile ISJ - profesoarele Iris Sarchizian, Andreea Artagea și Camelia Marcu - nu a întrunit punctajul necesar la cele trei probe susținute. Așadar, un nou eșec, o nouă provocare ratată, o nouă înfrângere a învățământului constănțean care generează o serie de comentarii. 


Citește și EȘEC LA VÂRFUL ISJ CONSTANȚA / Cele două posturi de adjuncți rămân libere

Firesc, se caută explicații pentru care ISJ Constanța nu are nici până la această oră decât un singur inspector general adjunct angajat pe bază de concurs. Cum s-a ajuns la această contra-performanță? Să fie vorba despre incompetență, despre mediocritate, despre un nivel scăzut de pregătire al candidaților? Ciudată ipoteză, în condițiile în care vorbim despre titluri de doctor. Să-l citez pe un „clasic” în viață: „Când ești doctor, ești tare! Dottore…”. Deci ar fi (teoretic) competență, dar, iată, insuficientă pentru a promova un concurs. 


Sunt alte voci care șoptesc despre dezinteres pentru aceste funcții de conducere în inspectorat. Educația constănțeană încă dispune - slavă Domnului! - de profesori dedicați catedrei, respectați la clasă și în societate. Sunt dascăli în adevăratul sens al cuvântului, o specie, ce-i drept, pe cale de dispariție. Aud însă că acești oameni, în fața cărora mă înclin cu respect, nu sunt interesați de aceste poziții. O parte dintre ei au avut, de-a lungul timpului, intenția de a face pasul în față. Au simțit însă că nu s-ar regăsi într-o instituție dominată de factorul politic și au renunțat la idee. Scârbiți, și-au canalizat energia pe meserie, la catedră, în diverse proiecte, dar și la meditațiile absolut necesare pentru a asigura bunăstarea familiei. 


Un bun prieten, cu vechi ștate în inspectorat, punctează un alt aspect: e posibil ca lipsa de concurență pentru aceste poziții (a se vedea că sunt constant cam aceiași candidați) să fie generată și de scăderea dramatică a statutului de inspector, care odinioară aducea recunoștință publică și chiar un nivel salarial peste medie. De ce ar opta oameni pricepuți pentru asemenea poziții, când puterile îți sunt dramatic limitate de factorul politic, iar banii îi poți face și altfel? Bună întrebare! 


Am lăsat expres la urmă factorul politic. La fel ca și în cazul celorlalte instituții deconcentrate, asupra inspectoratului școlar, politicul și-a pus serios amprenta. Ești în partid, slujești cauza, ești disciplinat? Ești NUMIT! Nu exlud posibilitatea ca și aceste concursuri să fie tocmai regizate astfel încât să nu poată fi promovate, iar funcțiile rămase vacante să fie ocupate tot prin NUMIRI. Bineînțeles, în interesul învățământului, al elevilor și al colegilor profesori. Ce frumos sună, mai să vărs o lacrimă de emoție!Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7586 secunde