€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

"Răpirea din Serai", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

Ştire online publicată Sâmbătă, 24 Februarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
„Răpirea din Serai” de Wolfgang Amadeus Mozart este invitația de Dragobete a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” pentru constănțeni. Spectacolul va putea fi vizionat sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 18.30, la sediul instituției de cultură.

Soliștii care vor urca pe scenă sunt Smaranda Drăghici, Silvia Simionescu (debut), Mihai Irimia din Brașov, Doru Iftene, Constantin Acsinte, Bogdan Ocheșel. Dirijor va fi Tiberiu Oprea.

„Răpirea din serai” este o operă a cărei muzică a fost scrisă de Mozart pe un libret de Stephanie Gottlieb, care a revizuit libretul cu același titlu scris de Christoph Friedrich Bretzner.

Premiera absolută a operei a avut loc la 16 iulie 1782, la Teatrul Național din Viena.

„Madama Butterfly” de Giacomo Puccini este un alt spectacol ce va avea loc duminică, 25 februarie, la ora 18.30. Regia artistică poartă semnătura binecunoscutului Ognian Draganov, iar scenografia îi aparține lui Grigore Gorduz.

Soliștii care vor încânta publicul sunt Stela Sârbu, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Marius Eftimie (debut), Anton Zidaru din București, Cristian Caragea (debut), Ionela Duma, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Andrei Băican și Gelu Râpă. Dirijor va fi Gheorghe Stanciu.

„Madama Butterfly” este o operă compusă de Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și o piesă de David Belasco). Premiera operei a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9644 secunde