Rămâi crucit! Adevărata cauză a întârzierii inaugurării fostului cinema "Republica"

5283
7

Articole de la același autor

Poate părea de-a dreptul obsesivă, dar poate de bun augur, atenția pe care o acordăm bătrânului cinematograf "Republica", botezat Centrul cultural "Jean Constantin" și care, de fapt, în proiectul pe fonduri europene, figurează drept Centru multifuncțional educativ pentru tineret. 


Ni se pare o mare lipsă de respect față de constănțeni să-i tot duci cu… preșul, în condițiile în care acest proiect a avut un termen de predare, peste care au trecut prea multe luni fără nicio explicație publică, ci doar trasă cu "forcepsul". 


La ultima ședință de Consiliu Județean, s-a lansat un nou termen de inaugurare, și anume luna martie. Ceea ce ar fi presupus că deja trebuia lansate concursurile pentru ocuparea posturilor necesare bunei desfășurări a activității în centru. De la CJC, Ovidiu Chircă, purtător de cuvânt, ne-a direcționat către Centrul Cultural "Theodor Burada", cel care este desemnat administratorul noului centru multifuncțional. 


Doina Voivozeanu, director, ne-a explicat că, după ce se va semna procesul verbal de predare-primire, vor fi lansate public concursurile pentru posturile, atribuite încă de anul trecut, de operator sunet, lumini, electrician și altele. Până atunci, însă, și-a arătat mâhnirea vizavi de zvonurile false pe care le lansează în mass media liderii elevilor și ai tinerilor constănțeni, și anume că li s-ar interzice accesul în acest centru. 


"Din păcate, nu au găsit de cuviință să vină și la mine să stăm de vorbă. Este de neînțeles de ce creează aceste false probleme. Nu am auzit pe nimeni dintre repre-zentanții autorităților locale să dea vreo declarație în sensul că tinerii nu ar avea dreptul să folosească centrul. E pentru tineret! Tot războiul declarațiilor din presă nu folosește nimănui", a conchis directorul Voivozeanu. 


"Nu facem inaugurările de dragul de a face niște poze!" 
Și pentru că speranța unei inaugurări a venit de la vicepre-ședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz, l-am întrebat concret când se întrevede marele eveniment. 


"Nu depinde de noi. Am mai spus-o, proiectul e făcut prost, nu s-au pus cap la cap niște lucruri și acum noi încercăm să facem în așa fel încât să devină funcțional. Tehnic, trebuie să dăm gaură în tavan pentru a asigura răcirea aparatului de proiecție. S-a achiziționat acest aparat fără să se țină cont de condițiile care sunt în acea cameră și că el nu poate funcționa. Și atunci ni s-a spus că îl montează, dar nu oferă garanție pentru că nu are răcire aparatul. Decât să pierdem proiectul, singura soluție este să dăm o gaură în placă sus în cinematograf, care trebuie făcută cu specialiști. Eu zic că totuși se va inaugura. Nu mă ocup eu stric de acest aspect, dar am găsit varianta pe care v-am expus-o. 


Este vina celor care au făcut proiectul și nu este singurul lucru făcut prost. Noi acum încercăm să le facem funcționale pe multe dintre ele. Decât să le trimit dosarele la Parchet celor care au lucrat… Și nici să punem lacătele pe toate clădirile. Acesta este realul motiv și să nu credeți că cineva evită. Pur și simplu este o chestiune tehnică. Nici nu facem inaugurările de dragul de a face niște poze acolo și să nu fie funcțional. Vrem să încheiem o dată cu genul acesta de abordare!", a declarat vicepreședintele CJC. 


v v v


Așadar, stați pe fază, că inaugurarea nu va fi nici luna asta, după toate probabilitățile. Sau oare ne înșelăm? 


Comentează știrea

Alexandru Bajdechi
8 martie 2017
Discutie

Ca sa nu fie nevoie de un alt comunicat de presa, ii transmit doamnei Voivozeanu ca noi n-avem ce sa discutam cu dumneai. Reamintesc faptul ca doamna Voivozeanu, director la Centrul Cultural Burada, nu a avut in bibliografia de concurs legea tinerilor si nici in ROF-ul CCTB nu este prevazuta competenta in zona de tineret. Deci, ce sa discutam cu cineva care nu are competenta? Ca sa nu mai mentionez atitudinea complet sfidatoare pe care a avut-o in vara cand am fost impreuna cu presedintele Consiliului Judetean sa vedem stadiul centrului.

hehehe
8 martie 2017
depinde

cat de repede dau gaura!

un constănțean
8 martie 2017
Ce prost e!

Palazu mic nu se pricepe dar a găsit el soluția că dă o gaură! Doamne, cine ne conduce pe noi în Constanța!?!

SEVER
8 martie 2017
????????????

adevarata cauza este imbecilitatea,incompetenta si indolenta tuturor celor care s-au ocupat de la inceput pana azi de acest proiect. termenul de dare in folosinta a trecut de 1 an si 3 luni. in acest timp nimeni nu a sesizat ca trebuie O GAURA cum spune analfabetul PALAZ. el ar vrea sa spuna o instalatie de racire,insa nu are termenul in vocabular. oriunde,in o lume normala, toti responsabilii pentru aceasta intarziere, erau de mult dati afara. se lucreaza de 4 ani(!!!!!!!!!!!!!) la cacatul asta de cateva sute de m2....adica jumatate din timpul in care a fost finalizat tunelul sub CANALUL MANECII. PE NIMENI NU MAI INTERESEAZA MOTIVATIILE ,EXPLICATIILE. este absurd. atentie: exisa o directoare care isi ia lunar salariul pt a sta in cur pe scaun. cum poti sa fii directorul unui sediu care nu are aviz de functionare si semnatura de dare in primire????????NISTE BOI PREISTORICI ,ASTA ESTE CAUZA. sunt curios sa aflu cat timp a durat constructia cinematografului si a blocului de deasupra ? asta se intampla cu mai bine de 50de ani in urma.incompetentii care "dirijeaza" CONSTANTA pot fii comparati cu un dirijor de orchestra fara brate.

o
8 martie 2017
pla

Degeaba s-au bagat banii in cladirea aia pentru ca nu va avea spectatori din cauza ca nu exista locuri de parcare in zona.

gogu
8 martie 2017
corect

D-le Sever, la ce te astepti cand o lucrare este facuta pe bani publici?? Sunt date cu dedicatie la firme cu 1-2 angajati care la randul lor subcontracteaza lucrarea, 75-80% din cost se duce pe spagi iar din rahat bici nu prea se poate. De competente......n-ai sa vezi ! P.S. Observati ritmul de demolare, nivelare si in curand constructie de langa Kaufland-Gara si fostul INTEREX

Răspuns la: ????????????
Adăugat de : SEVER, 8 martie 2017
adevarata cauza este imbecilitatea,incompetenta si indolenta tuturor celor care s-au ocupat de la inceput pana azi de acest proiect. termenul de dare...
Ciuma Rosie
8 martie 2017
Iar retardul asta de Bajdechi?!!

Tac-su construieste blocuri fara autorizate si pacaliciu' asta mic are bashini de politician in el!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde