Raluca Turcan: Școala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie

185
Raluca Turcan: Școala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie - 1-1599495025.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că este important ca școala să înceapă pe 14 septembrie în școli cât mai bine pregătite pentru situația generată de pandemia de Covid-19, potrivit Agerpres.


"E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiți din punctul de vedere al condițiilor sanitare în școli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente și materiale de protecție în școli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranța elevilor și profesorilor. În același timp, este important ca elevii să meargă la școală, e important ca școala să înceapă și în felul acesta să reclădim și încrederea în școală și sănătatea publică, dar și dorința de a intra cu toată forța în activitatea de educație de care mulți copii în perioada stării de urgență au fost privați", a declarat Raluca Turcan.


Aceasta a spus că trebuie corectate greșelile făcute în timpul stării de urgență generată de pandemia de Covid-19.


"Trebuie să ne uităm foarte bine, să ne uităm unde lucrurile nu au funcționat foarte bine pe perioada stării de urgență și acum, la începutul anului școlar, să corectăm, inclusiv dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să știe să predea, copiii să aibă de pe ce să învețe și sănătatea din spațiul comunitar să fie una solidă", a spus Turcan.


Vicepremierul a subliniat totodată faptul că "niciodată autoritățile publice locale și școlile nu au mai avut la dispoziție 175 milioane de euro pentru a achiziționa tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măști, dezinfectanți, inclusiv containere sanitare pentru igienă în localitățile care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canal".


"Școala nu este facultativă. Școala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăța începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la școală. Părinții au de asemenea obligația pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la școală și în același timp să îi îndemne să meargă la școală", a declarat vicepremierul.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6102 secunde