Răducu Popescu meditează poporul cu... televizorul. Elevii de-a VIII-a vor lua lecții "live"

1124
1

Articole de la același autor

În urma rezultatelor dezastruoase de acum două luni înregistrate la simulările Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, inspectorul școlar general Răducu Popescu s-a gândit să revoluționeze învățământul constănțean și să introducă lecțiile remediale LIVE, prin comunicare video în timp real.

Este vorba despre fructificarea achizițiilor făcute în cadrul proiectului cu fonduri europene CORAL, o masivă infrastructură IT implementată în trei instituții din județul Constanța în valoare de circa două milioane de euro, și care a fost gândită să faciliteze accesul la servicii educaționale în zone ale județului unde acestea sunt greu accesibile.

Așadar, începând din acest week-end, elevii constănțeni care întâmpină dificultăți în pregătirea viitoarelor probe de examen vor putea să ia parte la acest gen de cursuri video în Centrul de la Liceul Teoretic "Decebal" din Constanța, la Centrul de la Școala Gimnazială nr. 6 "Lucian Grigorescu" din Medgidia și la Centrul de la Liceul Cobadin. Fiecare din cele trei centre existente în județul Constanța, care coordonează alte patru școli, este dotat cu un sistem HD video tip teleprezență, un touchscreen LCD/LED cu diagonala de aproape 2 m, 15 laptopuri.

Se caută profesori… telegenici

Practic, elevii constănțeni vor lua loc în bănci, iar în fața lor se vor desfășura pe un ecran cu diagonala de 2 m lecții la matematică și limba română predate de profesori din România. ISJ Constanța este în căutare de cadre didactice constănțene cu abilități de exprimare în fața camerelor de luat vederi, care își pot depăși tracul și le pot preda cursiv elevilor chiar și lecții de geografie, chimie, istorie ori fizică, materii de Bacalaureat. "Căutăm nu numai profesori constănțeni titulari, dar și pensionari, fiecare urmând să fie asistat de un informatician. Într-o etapă viitoare, sperăm să ajungem ca fiecare elev interesat să dispună de un cont personal, pe care să-l poată accesa de pe calculatorul de acasă pentru a putea intra în direct cu lecțiile postate pe http://elearning.corect-dru.ro/. Nu ne propunem să facem excelență, ci doar să creștem procentul de promovabilitate la Bacalaureat, respectiv notele de la Evaluarea Națională", a sintetizat prof. Popescu.

Întrebat dacă acești profesori vor fi remunerați, inspectorul general a răspuns că participarea la acest gen de activități nu trebuie condiționată de o răsplată financiară. Poate că nu a aflat că, cel puțin în mediul rural, după cum ne-au declarat destul de mulți directori de școli, profesorii refuză să-și sacrifice puținul timp liber pentru a-i învăța pe cei patru-cinci copii interesați să ajungă la un liceu, doar de… amorul artei. Asta după ce că nu primesc nici banii pe navetă.

v v v

În final, nu putem să nu apreciem intențiile de bine ale inspectorului general și echipei pe care o conduce, dar acest gen de întreprinderi îndrăznețe vor prinde cu certitudine tot în "marile" aglomerări urbane, bieții copii de la țară resemnându-se că oricum viitorul lor este în bătătura uliței. 

Comentează știrea

catalin
7 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3735 secunde