Răducu Popescu e hotărât: "Vom acorda un singur premiu I"

787
2
Răducu Popescu e hotărât:

Articole de la același autor

Inspectorul general Răducu Popescu, a declarat că la finalul primei ediții a Concursului județean de matematică "Tomis" va fi acordat un singur premiu I, un premiu II și un premiu III.


Înscrierile pentru concurs, programat pe data de 15 decembrie, s-au încheiat cu un număr impresionant de participanți: peste 1.600 de elevi. Din păcate, după cum declara prof. Daniela Bălănescu, inspector de specialitate matematică, toți cei care și-ar mai fi dorit să participe la această competiție nu mai au posibilitatea să se înscrie. Prima ediție se adresează elevilor claselor V-VIII și este inițiată de consiliul consultativ al profesorilor de matematică.

În municipiul Constanța, concursul se va desfășura în școlile gimnaziale "Dimitrie Cantemir", "Remus Opreanu", "Mihai Viteazul" și Liceul Teoretic "De-cebal", iar în județ, elevii vor fi găzduiți de sectoarele metodice ale disciplinei matematică din Năvodari, Mangalia, Cernavodă și Mangalia.

Și ca să știe elevii ce-i așteaptă, la clasa a V-a programa pentru concurs la Algebră este până la "Mulțimi", la clasa a VI-a - inclusiv "Operații cu numere raționale pozitive" la Algebră, iar la Geometrie până la "Metoda triunghiurilor congruen-te", la clasa a VII-a – până la "Reguli de calcul cu radicali", respectiv până la "Teorema lui Thales", iar la clasa a VIII-a până la "Rapoarte de numere reale", respectiv până la "Proiecții ortogonale pe un plan". Pentru fiecare clasă se vor concepe trei variante care vor conține doar itemi cu alegere multiplă, adică cu patru alternative de răspuns, din care una corectă. Fiecare item va avea un punctaj de 5 puncte, iar 10 puncte vor fi din oficiu.

Etapa județeană este programată pe 2 februarie 2013, în municipiul Constanța. Inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu a ținut să precizeze că, la final, vor exista un singur premiu I, un singur premiu II și un singur premiu III. Precizarea vine pe fondul discuțiilor iscate de concursurile școlare "pe bani", în urma cărora fiecare elev primea diplomă de participare, iar premiile I, II și III erau… fără număr.

v v v

Tot în luna decembrie, vom afla laureații Concursului de creație literară des-tinat elevilor din clasele IX-XII, organizat de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, pe trei secțiuni: poezie, critică literară-eseu și proză scurtă-dramaturgie. Juriul, format din membri ai Filialei, dar și din reprezentanți ai ISJ Constanța, va delibera până pe data de 30 noiembrie la cine trebuie să ajungă Premiul pentru poezie "Cătălin Băjenaru", Premiul pentru critică literară-eseu "Puiu Enache" și Premiul pentru proză scurtă-dramaturgie "Eugen Lumezianu".

Pentru anul viitor, deocamdată, a fost programat Festivalul județean de artă teatrală, în perioada 2-5 aprilie, Concursul "Satul românesc - tradiție și modernitate" destinat elevilor din mediul rural, în perioada 2-5 aprilie, și Concursul județean "Lecturiada", de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, pe data de 23 aprilie.


Comentează știrea

profesor
29 noiembrie 2012
concurs

ISG se amesteca pana si la premiile concursului Tomis. Un profesor din mediul universitar stie care sunt modalitatile de stimulare a motivatiei unui copil de gimnaziu? A studiat putina psihologia varstelor? Se pare ca nu prea!

mine
4 decembrie 2012
Galeriile Unirii

La Galeriile Unirii găsiți următoarele produse: genți, blugi, bluze, accesorii, jucării, body, fâșuri de iarnă copii, dresuri damă și copii, paltoane, pijama copii, laptop copii, cosmetice, încălțăminte.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.693 secunde