Radu Beligan va fi condus pe ultimul drum. Actorul, înmormântat cu onoruri militare

100
Radu Beligan va fi condus pe ultimul drum. Actorul, înmormântat cu onoruri militare - radubeligan-1469266030.jpg

Articole recomandate

Actorul Radu Beligan va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu, cu onoruri militare, pentru că a fost decorat cu Steaua României.


Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă, până la ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național "I.L. Caragiale", din București, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu.


Radu Beligan a murit miercuri, la spitalul Elias, în urma unui unui stop cardio-respirator. În urma sa rămâne o carieră foarte lungă, cu multe roluri de excepție. Avea 97 de ani.

Radu Beligan a avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. A fost director al Teatrului de Comedie din București, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru și Film, între 1950 și 1965, și a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaștere a activității sale în domeniul arte

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur și colan și Ordinul Național al Legiunii de Onoare în grad de Ofițer, din partea Franței. Este Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert Vama,  în CORA Brătianu
Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Experiență de vacanță inedită
Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Cartea la nisip"  revine la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.734 secunde