Pușlamaua care a furat simpatia constănțenilor

947

Articole de la același autor

Constănțenii au putut viziona, luni seară, la Casa de Cultură, o piesă de teatru de excepție, "Pușlamaua", de Pierre Chesnot, tradus de Radu Beligan. Regizorul Geor-ge Motoi a pus în scenă un joc pe ritm alert și a alternat între confe-siunile hazlii ale lui Françoism și complicitatea femeilor cu slă-biciuni în dragoste.

"Pușlamaua" este o comedie jucată cu mare succes, datorită textelor spumoase, comicului de situație prezente din abundență, dar și datorită subiectului care este cât se poate de realistic - bărbat căsătorit, cu amante.

Trecut bine de prima tinerețe, subiectul principal al acestei comedii, Françoism, un macho-man prefăcut dar șarmant cu fe-meile, este surprins în seara aniver-sării sale de femeile care se pare că au format o legătură foarte inte-resantă de prietenie-invidie. Ac-tuala soție, Catherine, o femeie înțe-legătoare dar un pic naivă, fosta lui soție, și cele două amante ale sale.

Cu atât mai interesantă devine piesa, atunci când toate femeile ajung să afle una de cealaltă și chiar să formeze un fel de legătură amicală, totul pentru a-l păstra câte o "bucată" de timp pe Françoism.

Ajuns în situația în care trebuie să explice despre existența aman-telor, despre minciunile și promi-siunile făcute, distinsul prefăcut întoarce toată vina asupra femeilor.

Mare nu ne-a fost mirarea când femeile din jurul lui au început pe rând să își ceară scuze pentru disconfortul pricinuit.

Piesa de teatru a fost jucată într-un mod ireproșabil. De la situații comice debordante și până la întâmplări neprevăzute, publicul s-a arătat a fi interesat până la final.

Din distribuție au făcut parte: Irina Mazanitis, Ileana Cernat, Jeanine Stavarache, de la Teatrul Odeon, Mihai Niculescu, de la Teatrul Național București, Luciana Popa și Mihai Ciucă, de la Teatrul Evreiesc din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Porți deschise la Cetatea Carsium
Pagina a fost generata in 1.5073 secunde