Pușcărie pentru profesorii și părinții care cer fondul școlii. Cine pe cine va turna la poliție?

2714
35
Pușcărie pentru profesorii și părinții care cer fondul școlii. Cine pe cine va turna la poliție? - fondparintii-1449513015.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea face mare vâlvă, mai ales în rândul părinților constănțeni, recenta inițiativă legislativă de pedepsire cu închisoare de la 6 luni la 2 ani a celor vinovați pentru colectarea fondului școlii.

Dacă opinia directorilor constănțeni este unanimă și ea se referă la faptul că nu impune nimeni colectarea vreunei sume, aceasta fiind exclusiv atributul asociațiilor de părinți constituite cu personalitate juridică, de cealaltă parte a baricadei părinții consideră inițiativa drept o "vrăjeală electorală".

Ieri, am stat de vorbă cu câțiva părinți care își așteptau copiii la ieșirea de la cursuri. "Un obicei devenit de prea mulți ani tradiție și nu pentru că și-ar dori profesorii sau noi, ci pentru că s-a furat prea mult în țara asta de 25 de ani încoace și educația a ajuns o bătaie de joc!", ne-a declarat revoltată mama unei eleve de clasa a II-a.

"Am muncit toată vara și am transformat o cocină de clasă într-un loc plăcut copiilor noștri, fără să ne impună cineva. Suntem perfect conștienți că școala nu ar fi avut de unde să investească", a mai adăugat aceeași persoană.

La care un bunic s-a alăturat discuției. "Nu vedeți, doamnă, că au vrut să dea mai mulți bani la sănătate și la educație, da să nu mai dea la biserici și până la urmă nu s-a putut. Este numai și numai vrăjeală electorală, pentru că s-au obișnuit să ne considere niște proști. Ar fi culmea să mai facă și pușcărie părinții pentru că plătesc paza copiilor lor, pentru că statul nu e în stare să le ofere siguranță nici la școală", a mai afirmat persoana respectivă.

Pe același ton vehement spre sarcastic, o tânără mămică se întreba "cine pe cine va turna că cere sau dă fondul școlii atâta timp cât nouă ne este frică să ne spunem și numele când vorbim cu dvs. ca nu cumva copiii noștri să aibă de suferit!".

Reamintim că deputatul Cornel Comșa a depus la Camera Deputaților o propunere legislativă care dorește să amendeze Legea nr. 1/2011 și prevede că darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. Aceste pedepse ar viza asociațiile de părinți.

Inițiativa prevede sancțiuni mai mari în cazul în care donațiile sunt cerute chiar de către membrii consiliului de administrație. Astfel, "solicitarea de către membrii consiliului de administrație a unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic, a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control a persoanelor juridice", potrivit proiectului de lege.

Așteptăm pe site-ul "Cuget Liber" comentariile dvs. cu privire la această inițiativă legislativă.

Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
un parinte
8 decembrie 2015
acelasi..vesnicul f.scolii

Hahahahah!ma faceti sa rad.pai intrebati parintii scolilor de fite,din C-ta cum e cu fondul asta..faceti niste sondaje.asa .fara numele parintilro.ca le e frica..si incepeti cu:nicolae tonitza.scoala de la flamanda.scoala 29.scoala 7.scoala 12.scoala 24,scoala 38 si e de ajuns..daca in clasa zero am dat 800 ron anul trecut ptr modernizarea clasei,scoala n.tonitza..de copil..32 de copii in clasa.ce mai vreti sa va zic?statul profita de asta.parintii nu ar tb.sa scoata un ban pentru materialele didactice.asta e treaba statului.ptr protectie.ptr xerox.videoproiector.harta.parchet.castefon.Rusine statului roman!

adevar
8 decembrie 2015
adevar

Scolile si universitatile romane cu sechestrat straini ?

oarecare
8 decembrie 2015
fondul scolii

Dna Simona Anghel de ce nu inserati in articol si o alta realitate care o determina pe cea expusa? Este vorba despre alocarea a 6% din PIB invatamantului. Este perioada in care ,,alesii" restituie banii ce vor fii colectati de la noi (dupa ce isi opresc salariile mari, cheltuielile cu deplasarile, cu aparatele represive ale unui stat politienesc, care sunt in slujba lor -jandarmerie , SPP, SRI, sub anumite aspecte chiar politie, s.a.). Cred ca respectarea legii sub aspectul finantarii invatamantului rezolva problema (daca se vrea rezolvarea).

io
8 decembrie 2015
HOTII DIN INVATAMANT

Ce mi-ar place sa le văd pe "doamnele" invatatoare pe doamnele profesoare si directoare de scoli grădinițe si universităti cum ies cu , catusile la mâini pentrucă au pretins si au luat taxe de la elevi

Murphy
8 decembrie 2015
@io

MaI IO, nu o sa vezi asta niciodata pentru ca esti tembel rau de tot. Mai bine te-ai uita la hainele care le poarta educatoarele, invatatoarele, profesorii, sunt vechi si tocite, au pantofii cu tocurile tocite, in genti au doar cateva parale fara valoare, nici vorba de lux la cadrele didactice. Dar ce se poate vedea si ce se poate simtii la cadrele didactice este dragostea cu care-si fac datoria de a educa si invata copiii dvs., pentru ca dvs. sa sorbiti linistiti paharul de whisky, sa crapati in voi produsele de la fast food Mc Donalds, iar cand e vorba de fondul clasei,scolii, sariti de cur in sus ca nu va mai ajung banii la pacanele unde lasati milioane de lei cu gandul ca veti da marele tun al castigului pacanit, fara sa cunosteti faptul ca, cine a inventat pacanelele a avut ca scop doar castigul lor ca proprietari de pacanele, nu si al dvs. in calitate de prosti fara diploma. Nu lucrez in invatamant dar mi-am iubit educatoarea ,invatatoarea si profesorii care m-au invatat sa ajung un adevarat profesionist in societate. Ofer cate o floare virtuala tuturor educatoarelor, invatatoarelor si profesorilor pentru profesionalismul lor si saracia in care-si desfasoara cu drag, sinceritate, dragoste si iubire, mesria de dascal.

Io
8 decembrie 2015
Dovada

Am eu contract semnat cu școala in care se angaja ca oferă tot necesarul PTR buna desfășurare a școlii si la doua minute după sa cerut fondul școlii !!! Si nu putem depune plângere la inspectorat , directorul este prieten cu Șefu ! Aduc dovezi se rezolva ceva? Am un copil care învață bine si nu îmi este frica sa i-l mut la nici o școala dar trauma lui merita efortul? Nu unul trebuie sa facă ceva ci toți! Inclusiv pupincuristii aia care stau câte o ora pe la usa clasei in fiecare zi !

cadru didactic
8 decembrie 2015
multumim!

In privinta cadrelor didactice,situatia este chiar asa cum ati descris-o, domnule Murphy. Nu numai ca nu suntem platiti cum ar trebui si ne facem meseria cu devotament, in ciuda greutatilor, dar ne pregatim toate materialele didactice din fonduri proprii, fara sa cerem nimic nimanui. Daca doream castigul cu orice pret,si nu ne-am fi iubit meseria si mai ales daca nu am iubi copiii, nu am fi ramas in sistem. Daca scoala, educatia, invatamantul se rezuma la fondul scolii, si munca noastra nu mai conteaza, atunci....nu prea mai e nimic de zis!

Răspuns la: @io
Adăugat de : Murphy, 8 decembrie 2015
MaI IO, nu o sa vezi asta niciodata pentru ca esti tembel rau de tot. Mai bine te-ai uita la hainele care le poarta educatoarele, invatatoarele...
ptr "io"
8 decembrie 2015
chiar asa?

va multumim si dumneavoastra, ptr ca va doriti sa ne vedeti in catuse! Dar sa stiti ca scolile nu percep taxe! Taxe exista doar la scolile si facultatile particulare, si chiar si acolo exista locuri fara taxa! Ca parinte, mai ales daca copilul dvs. invata foarte bine, puteti alege o scoala fara taxa! Mult succes!

Răspuns la: HOTII DIN INVATAMANT
Adăugat de : io, 8 decembrie 2015
Ce mi-ar place sa le văd pe "doamnele" invatatoare pe doamnele profesoare si directoare de scoli grădinițe si universităti cum ies cu , catusile...
Murphy
8 decembrie 2015
Am uitat ceva !

Am uitat sa spun ca, salariile cadrelor didactice sunt mizerabile, o spun in calitate de specialist financiar nu ca un simplu amator de replici acide. Ar trebui triplate salariile cadrelor didactice ca sa fie facuta o dreptate reala. Cadrele didactice nu au alte venituri, chiar daca gurile rele vorbesc ca obtin bani si din meditatii. Aiurea, ce bani din meditatii ? Un singur profesor din Romania a reusit sa faca bani din meditatii si sa-si cumpere 6 case, dar, vorba domniei sale, ghinion pentru celelalte cadre didactice pentru ca nu au stiut metoda de a medita eficient. Wow biz ! Ce presedinte pervers avem Doamne !

Răspuns la: multumim!
Adăugat de : cadru didactic, 8 decembrie 2015
In privinta cadrelor didactice,situatia este chiar asa cum ati descris-o, domnule Murphy. Nu numai ca nu suntem platiti cum ar trebui si ne facem...
George
8 decembrie 2015
Oare

Toate institutiile de invatamint trebuie sa aiba asigurata paza incintei pe care o gestioneaza , dar onor statul reprezentat prin respectivul deputat nu aloca fonduri . Este normal? Statul nu ofera fonduri suficiente pentru modernizarea claselor de curs insa parintii nu vore avea voie sa faca acest lucru pentru proprii copii .Este normal? Si exemplele pot continua.......

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3352 secunde