Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Daniel nu intenționează să se retragă

253
1
Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Daniel nu intenționează să se retragă - constantinstoica-1446738352.jpg

Articole recomandate

Patriarhul Daniel a trasmis joi un mesaj tinerilor în contextul protestelor generate de tragedia din clubul Colectiv din capitală. Șeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR) le cere scuze acestora pentru afirmațiile din ultimele zile, care poate "nu au fost suficient de lămuritoare".

"În aceste moment de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la clubul Colectiv din București, pentru familiile îndoliate care îi plâng pe cei dragi și pentru cei răniți care se află în spitale, dar și în vreme de mare frământare socială, vă adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere și de prețuire, de pace și de binecuvântare. Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre nu au fost suficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite", se arată în mesajul către tineri, citat de B1 TV.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "România, acum", de pe B1 TV, Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR a declarat că Patrioarhul Daniel a transmis acest mesaj pentru că tinerii sunt viitorul bisericii și al poporului.

"În aceste zile au fost foarte multe dezbateri în spațiul public referitoare la biserică și în acest context părintele nostru Partiarh Daniel a dorit ca azi să adreseze un cuvânt părintesc către tineri, având în vedere că și tinerii trebuie ascultați cu prioritate, pentru că sunt viitorul bisericii și viitorul poporului nostru. Primul preot care a ajuns acolo a fost la câteva minute de la tragicul accident, este preotul de la brigada de pompieri, la 30 de de minute a fost preotul de la biserica Sfântul Nicolae Broșteni. Atunci când într-un spațiu public se solicită oficierea unui serviciu religios, acest lucru se face cu invitație. În toate zilele la biserica din apropiere au fost făcute slujbe se pomenire și părintele a tras clopotul din două în două ore. Cred că este necesar să încercăm împreună să avem un gând de pace pentru că numai într-o atmosferă de pace pot fi rezolvate toate problemele. Iar acest mesaj al Patriarhului Daniel nu reprezintă decât un mesaj de pace", a declarat Constantin Stoica.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al BOR a negat informația conform căreia starea de sănătate a Patriarhului nu ar fi foarte bună și că acesta ar internționa să se retragă.

"Este o informație falsă. Aceasta dezinformare referitoare la starea de sănătate a Patriarhului este pusă în circulație sistematic în ultimii ani. Starea de sănătate a părintelui Patriarh Daniel este foarte bună și își îndeplinește toate responsabilitățile care îî revin", a spus Constantin Stoica.

"Respectivul părinte Casian nu are nicio legătură cu vreo mănăstire din BOR. Își petrece timpul prin Bucuresti și ceea ce exprimă, exprimă în nume personal. Atunci când apar astfel de persaone care se autoinvită la televiziune, trebuie să fim rezervați", a mai spus reprezentantul BOR, referindu-se la afirmațiile unor preoți că cei care erau în clubul Colectiv erau sataniști. 

Comentează știrea

Pavel Petre Petre
5 noiembrie 2015
Bre ...

Nu numai securistul Daniel este bolnav , dar si toti sefii BOR , membri ai sinodului securistic suprem . Atunci cand au decis sa ridice catedrale , in loc de spitale , cu bani dati de nemernicii guvernanti , care au inchis scoli si spitale , atunci a inceput prabusirea BOR ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0019 secunde