"Puricele în ureche" ajunge la Constanța

175

Articole de la același autor

Pentru că este vară, toate instituțiile de cultură au intrat în vacanță, urmând a se întoarce în forță din toamnă. Casa de Cultură a Sindicatelor va relua seria spectacolelor pe 23 septembrie, cu piesa "Pe o pânză de păianjen", de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu. Din distribuție fac parte: Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Mirela Oprișor și Diana Roman.

La patru zile diferență, pe 27 septembrie, constănțenii sunt invitați la "Puricele în ureche", de Georges Feydeau, în regia lui Șerban Puiu. Distribuția este formată din Emmanuel Chandebise, Lucian Ghimisi, Leonid Doni, Andreas Petrescu, Mihnea Nicolau, Vasile Calofir, Marcelo Cobzariu, Alexandru Prică, Vlad Ianuș, Ștefan Velniciuc, Alexandra Velniciuc, Irina Noaptes, Raluca Ghervan, Maria Magdalena Țapu, Valeria Stoian, Iulian Bălan, Claudian Siman, Claudia Ene.

"Puricele în ureche" este o expresie franțuzească celebră, ce datează de la începutul secolului XIII și care înseamnă "a simți o dorință puternică pentru cineva". Prin secolul al-XVII-lea, oamenii i-au schimbat înțelesul prin "a fi îngrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva".

De data aceasta, protagonista piesei, Raymonde, are un purice în ureche și încă unul foarte mare, pentru că ea îi trimite pe toți cei implicați, într-o cursă sălbatică de acuzații false, identități greșite și confuzii revoltătoare. Nu uitați, însă, totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene, unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătareasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor, fiind purtați de același carusel al încurcăturilor. Rezultatul? Cu toții se perindă de la Casa Chandebise, la un hotel de moravuri ușoare și înapoi, iar acțiunea se derulează cu o viteză năucitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9606 secunde