Puls ridicat și tensiune maximă pentru circa 2.300 de candidați la Bacalaureat

341
Puls ridicat și tensiune maximă pentru circa 2.300 de candidați la Bacalaureat - bacalaureat-1439731657.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, debutează a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2015, pentru care, la nivelul județului Constanța, s-au înscris 2.335 de candidați, dintre care 1.612 sunt absolvenți ai seriei curente și 723 ai seriilor anterioare.

Din totalul de înscriși, 341 elevi susțin integral examenul, restul candidaților solicitând evaluarea la una sau mai multe probe.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stabilit șapte centre de examen și două centre zonale de evaluare. Centrele de examen sunt: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța, Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța, Liceul Teoretic "C.A. Rosetti" Constanța, Liceul Teoretic "N. Bălcescu" Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar și Colegiul Economic Mangalia.

Reamintim faptul că, în perioada 17-21 august, se susțin probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, urmând ca, în intervalul 24-28 august, să se desfășoare probele scrise.

Astăzi, primii candidați vor intra în evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

"Mizăm și de această dată pe cunoașterea și aplicarea corectă a prevederilor legale privind examenul de bacalaureat atât în ceea ce privește cadrele didactice implicate în organizare și derulare, cât și candidații participanți. Este un moment în care elevii trebuie să se mobilizeze și să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate în susținerea tuturor probelor", a declarat inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3895 secunde