€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Psihologii școlari caută soluții pentru a lucra cu elevii generației de astăzi

Ştire online publicată Marţi, 13 Iunie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Zeci de specialiști și psihologi școlari din țară și din străinătate s-au întâlnit, zilele trecute, la Constanța, la cea de-a noua ediție a conferinței naționale „Consilierea școlară, între provocări și paradigme”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea „Ovidius” - Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Casa Corpului Didactic Constanța.

Intitulată „Consilierea școlară, între provocări și paradigme”, conferința a cuprins mai multe secțiuni și au fost prezentate articole pe teme legate de consilierea elevului și a grupului de elevi, consilierea psihologică a persoanelor cu nevoi speciale, consilierea psihologică a cadrelor didactice sau despre consilierea vocațională. Articolele au fost cuprinse într-un volum, coordonat de conf. univ. dr. Rodica Enache, de la Universitatea „Ovidius”, și prof. psih. drd. Irina Ermolaev, directorul CJRAE Constanța.

La ediția din acest an, s-au desfășurat, simultan, și 14 workshop-uri, unde au prezentat lucrări Bert Bilier, psiholog și ortopedagog, profesor emerit la Universitatea de Gand, și George Gojgar, din București, doctor în psihologie, formator în psihoterapie adlerian.

La manifestarea științifică, creditată de Casa Corpului Didactic Constanța cu ore de formare profesională continuă, au fost prezenți psihologi, psihopedagogi școlari, logopezi, cadre didactice cu atribuții în consilierea elevilor, cadre didactice universitare și studenți la psihologie din Constanța, municipiul București, precum și din alte județe ale țării, cum ar fi Tulcea, Galați, Cluj, Sibiu, Brașov, Arad, Ilfov, Prahova, Brăila și Argeș. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7622 secunde