Prototip pentru evaluarea pagubelor cutremurelor, realizat de specialişti ai Universităţii „Ovidius”

134
Prototip pentru evaluarea pagubelor cutremurelor, realizat de specialişti ai Universităţii „Ovidius” - prototipdragosflorianvintila-1627581818.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Universităţii „Ovidius” Constanța participă, în această perioadă, la un proiect internaţional pentru realizarea unui sistem transfrontalier de evaluare rapidă a daunelor provenite din cauza cutremurelor. Este vorba despre programul „Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium – REDACt” – BSB 966, co-finanțat de Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, iar zilele acestea au loc primele întâlniri între parteneri.

„În cadrul întâlnirilor vor fi prezentate rezultatele primului an de implementare a proiectului și vor fi oferite detalii despre acțiunile din perioada următoare. Realizările actualizate REDACt stabilesc cadrul de armonizare pe care se va baza sistemul REDA propus și definesc specificațiile operaționale ale acestuia, inclusiv cerințele și rezultatele scontate. Ne dorim să furnizăm un prototip operațional în lunile următoare şi în acest scop, la proiect colaborează peste cincizeci de oameni de știință din patru țări. Sistemul REDA va fi capabil să furnizeze rezultate complet armonizate și unificate, inclusiv estimarea mișcării puternice a terenului, pe baza parametrilor înregistrați și calculați, precum și a stării de degradare a structurilor, acoperind pe deplin zonele transfrontaliere”, precizează managerul de proiect, șeful de lucrări dr. ing. Dragoș Florian Vintilă, din cadrul Facultății de Construcții.

Proiectul REDACt se desfășoară pe o perioadă 30 de luni, având un buget total de 974.860 euro, și își propune să dezvolte un sistem operațional pentru a sprijini deciziile în cunoștință de cauză cu privire la planificarea pregătirii pentru cutremure, pentru a asigura conștientizarea situației în timpul urgențelor de cutremur și pentru a îmbunătăți răspunsul public în conformitate cu planurile de urgență ale statului.

Echipa proiectului este alcătuită din specialişti din Grecia, Turcia, Moldova şi România, care este reprezentată de Universitatea „Ovidius” Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5101 secunde