PROTESTELE CONTINUĂ. Credincioșii de la biserica Sf. MINA îl așteaptă pe părintele PICU

2455
24
PROTESTELE CONTINUĂ. Credincioșii de la biserica Sf. MINA îl așteaptă pe părintele PICU - bisericasfmina20-1364914830.jpg

Articole de la același autor

Devenită deja o abordare emblematică, mai ales că vremea s-a încălzit, credincioșii împreună cu beneficiarii Centrului Arca pentru persoane cu handicap și familiile acestora au continuat protestul pașnic de la Biserica Sfântul Mina din Constanța. La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina, proprietar prin acte al Centrului Arca pentru persoane cu handicap, a lansat și un apel către societatea civilă constănțeană. Pentru detalii suplimentare, puteți contacta telefoanele 0723.158.644, 0744.349.303, email: [email protected]


De la pianistul Harry Tavitian, inițiatorul acestui protest, am aflat că este posibil ca părintele Nicolae Picu să revină curând în țară. 
"Părintele Nicolae Picu ne-a dat aseară o veste care ne-a umplut sufletele de bucurie. Acum se află în Italia pentru tratament. Dânsul a suferit în 1995 o operație pe creier în urma unui anevrism, în timp ce construia biserica. Presiunile la care a fost supus în ultima vreme i-au afectat sănătatea. Are acceptul medicilor ca să întrerupă pentru o scurtă perioadă tratamentul și să revină în țară. Cu ajutorul lui Dumnezeu, se va afla în mijlocul credincioșilor, pe pajiște, într-una din duminicile din Postul Paștelui. Vom reveni", scrie pe blogul său celebrul jazz-man. 


Protestul va continua și în duminicile următoare


Arhiepiscopia Tomisului consideră că au fost înstrăinate bunurile sacre. Pentru o corectă informare, reiterăm poziția Arhiepiscopiei Tomisului: "În toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetări la parohia Sf. Mare Mucenic Mina din Constanța. În urma acestei cercetări, a rezultat că, în calitatea sa de paroh al bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, pr. Picu Nicolae nu s-a îngrijit de bunurile sacre ale parohiei (clădirea bisericii și oficiul parohial), mai mult, a contribuit la înstrăinarea acestora.


În fapt, dreptul de proprietate asupra acestor bunuri a fost intabulat în favoarea unei asociații, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române (cu caracter de lege), care reglementează fără echivoc că o biserică, imediat după sfințirea ei, trece de drept în proprietatea și folosința unităților de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul și clădirile afectate ei. Or, pr. Picu Nicolae, în loc să facă toate diligențele legale pentru a duce la îndeplinire prevederile acestui statut, a contribuit la înstrăinarea lor. În consecință, Adunarea Eparhială, formată din 30 de membri, clerici și mireni, a decis suspendarea din preoție a pr. Picu Nicolae și deferirea lui spre judecată consistoriului eparhial, precum și demararea acțiunilor legale în instanță pentru recuperarea bunurilor". 


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Andreea
3 aprilie 2013
La puscarie cu Teodosie

La puscarie cu Teodosie, cel mai mare hot din Constanta ( dupa Pastaie si Porcusor, evident! )

constantean
3 aprilie 2013
indignare

Ceea ce se intampla in Constanta este imaginea la nivel local a ceea ce se intampla in guvernul Romaniei de peste 20 de ani. Acei copii nevinovati, care au murit in '89, au fost jertfiti pentru ca pe cadavrele lor, niste plagiatori, infractori si fii de fosti nomenclaturisti, sa acceada la putere si sa distruga destinele acestei tari si a milioane de romani cinstiti. Sper ca sangele acelor martiri sa fie razbunat intr-o zi de bunul Dumnezeu.

informatorul
3 aprilie 2013
readucere aminte

poate ca nu e lipsit de importantă faptul ca părintele picu nu e la prima abatere.el a mai calcat odata pe bec,pentru matrapazlacurile facute cand era paroh la biserica de la Dacia,motiv pentru care era gata sa fie transferat undeva in judet.numai ca s-a pus bine cu strainii si cateva figuri locale ca sa impresioneze fostul arhiepiscop,care i-a dat voie sa faca acest centru social oar ca un act de penitenta. deci mai usor cu pianul pe scani nea tavitian,ca probabil mai ai de invatat cine e de fapt pr picu

sorin
3 aprilie 2013
inca mai existati?

Ca a fost sau nu parintele Nicolae paroh la Adormirea Maicii Domnului nu stiu, sa am oare incredere in tine, perimat "informator" ? Dumnezeu sa te ajute sa revii si sa reinvii la starea de "om" si sa ne ierti pe toti, pe cei ce il iubim pe parintele Nicolae.

Răspuns la: readucere aminte
Adăugat de : informatorul, 3 aprilie 2013
poate ca nu e lipsit de importantă faptul ca părintele picu nu e la prima abatere.el a mai calcat odata pe bec,pentru matrapazlacurile facute cand...
Coman
3 aprilie 2013
Tomitanul este drac

Jigodia asta de Teodosie ar trebuii batut cu pietre ca pe orice lepra care fura de la credinciosi.Nu-l mai satura dumnezeu.Sa-l vad cand o paraliza ,cine se mai roga pentru el?Dracu.

Dreptul judecator
3 aprilie 2013
Doamne iarta-ne!

Parintele Picu nu a instrainat nimic cateilor care mancati la masa doamnei Teodosia. Biserica a fost construita de la bun inceput pe fundatie, nu are parohie si asa a functionat de 20 de ani, dar foamea lui teodosia este mare si a recurs la amenintari ca daca parintele Picu nu doneaza fundatia Arhiepiscopiei ca sa o amaneteze teodosia, va fi caterisit, iar parintele daca nu a vrut sa faca pe placul necuratului a fost caterisit. Chiar nu va este rusine de lume si nu aveti mila de acei copii neajutorati? chiar nu mai aveti frica de Dumnezeu? dar viata asta e doar un drum spre viata adevarata...adevarata maretie se va vedea in viata de apoi in fata lui Dumnezeu si atunci sa o vedem pe Teodosia cu gasca ei de "macho" ce va spune... sa stie lumea ca a girat cu tot ce a putut, cu biserici, cu casele consilierilor sai dragi etc etc...sunt dovezi, nesimtul trebuie trimis frate la o manastire in pustie pentru tot restul vietii ca prea si-a batut joc de cele sfinte si de oamenii adevarati care slujesc lui Dumnezeu nu lui Satan.Rusine!!!

un credincios
3 aprilie 2013
Make si informatorul

V-ati activat ,dragi turnatori .Fapte nu vorbe ,voi ziceti Parintele a facut ,lasa ceva in urma lui.Voi ?? Tomitanul mare iubitor pe proprietati lumesti sa-l intrebe pe Parintele Nicolae cate suflete a intabulat in imparatia lui Dumnezeu nu sa-l alunge sub pretexte ce nu fac cinste unui ierarh. Hristosul nostru( nu al vostru )intreaba de suflete si nu de cate terenuri a luat cu japca Make informatorul ,Veti da seama pentru sminteala produsa,, cu grija'' inaintea postului de Craciun ,de Pasti

iscoditorul
3 aprilie 2013
caterisire

Teodosie Spagoveanul---Studiu de caz pentru lumea ortodoxa ,Cum sa caterisesti un preot nevinovat,Carte de invatatura sau cum sa ramai ierarh cu peste 80 de caterisiri si cu sechestru pus pe toate bunurile episcopiei.Cum sa ragai cantari desi Dumnezeu ti-a luat vocea.Cum sa te impopotonezi cand ai credinciosii flamanzi ,Cum sa te joci cu Harul celui de sus dandu-l tuturor celor dornici sa-l cumpere .Cum sa nu vezi dreptatea divina cand ti-o trimite de sus rabdatorul Dumnezeu ....e.t.c.

tdc
3 aprilie 2013
.................

pentru toti pianistii avocati : cine desparte o biserica de Biserica nu face voia lui Hristos ( vezi canoanele...). Cine este nemultumit de teodosie sa-l schimbe, dar sa lase Biserica unita.

constantean
3 aprilie 2013
Exista si limite!

Este o mare deosebire intre credinta adevarata si spoiala din biserici.IISUS era imbracat in doar o camasa si propovaduia intelegerea si iertarea aproapelui. Multi dintre preotii de astazi si printre ei se numara si acest Picu,au adunat averi,se imbraca in odajdii scumpe si au uitat de mult de cele sfinte ! Batalia in care sunt ademeniti si multi enoriasi naivi se da pe...putere,pe parohie si,nicidecum pe invataturile duhovnicesti .Parintele Picu se afla la tratament in Italia ? De ce ? Spitalul din Constanta ii pute? Cati,dintre voi,cei ce-i plangeti de mila,va puteti trata in strainatate ? Cati dintre voi,aveti averile ,multora dintre cei ce se numesc Slujitori ai DOMNULUI? De unde atatia bani? Din acatiste? Eu cred ca si Biserica Romana ar trebui reformata.Sa ramana doar cei ce au chemare ! In rest,sunt buni de munca! Am mai auzit ca Biserica interzice slujbele de inmormantare in cimitirele private ! Asadar,slujba de inmormantare nu este pentru orice crestin ci depinde de locul de inmormantare? De unde si pana unde Biserica ,in loc sa aduca alinare,produce durere? Nu e cam mult?

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina?
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS Teodosie va oficia la Băneasa
Pagina a fost generata in 0.6133 secunde