Propunerile elevilor constănțeni pentru structura anului școlar viitor

315
Propunerile elevilor constănțeni pentru structura anului școlar viitor - propunerileelevilor-1467905638.jpg

Articole de la același autor

La sediul Ministerului Educației, a avut loc, ieri, o întâlnire de lucru pe tema Proiectului de ordin privind structura anului școlar 2016-2017, coordonată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

La întâlnire, a participat și Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța, care a propus două amendamente la această structură.

În primul rând, propune ca la cele trei zile ce vor fi marcate prin manifestări în cadrul unităților școlare, respectiv 5 octombrie - Ziua internațională a educației, 5 iunie - Ziua învățătorului și 1 iunie - Ziua copilului, să fie adăugată și ziua de 17 noiembrie, "dată care a fost declarată, încă din anul 1941, Ziua Internațională a Elevilor și Studenților, comemorând uciderea a nouă studenți cehoslovaci și arestarea a încă aproximativ 1.200, în timpul rezistenței antinaziste din anul 1939. Prin derularea de activități specifice în data de 17 noiembrie, putem marca importanța elevilor în societate, în calitate de beneficiari primari ai actului de educație și de viitori adulți, astfel promovând importanța democrației participative și a implicării civice".

Iar de la art. 6 "Lucrările semestriale/ tezele se susțin, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin două (2) săptămâni înainte de finalul fiecărui semestru", să fie de forma "Lucrările semestriale/ tezele se susțin, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare, dar nu mai târziu de trei (3) săptămâni înainte de finalul fiecărui semestru". "Considerăm necesară eliminarea termenului «de regulă», pentru a nu lăsa loc de interpretări. Lipsa unei norme imperative poate crea situații în care cadrul didactic amână susținerea tezei, fără un motiv clar stabilit, neexistând o enumerație a excepțiilor care se admit de la această regulă", se afirmă în justificare.

În sfârșit, sesizează cineva necesitatea eliminării ambiguităților! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0011 secunde