Propunere năstrușnică: vacanța mare, pe regiuni

188
Propunere năstrușnică:  vacanța mare, pe regiuni - propunerenastrusnica-1465920578.jpg

Articole recomandate

Membrii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) solicită ministrului Educației modificarea structurii anului școlar. ANAT propune vacanțe eșalonate pentru elevi, pe județe sau regiuni, după modelul german, cu scopul extinderii sezonului estival.

"Este o problemă care trebuie rezol-vată, vrem să mergem la o întâlnire cu ministrul Educației, din cauză că nu ne plac schimbările de vacanță", a declarat președintele ANAT, Alin Burcea, pentru News.ro.

Acesta mai spune că sectorul de turism pierde mulți clienți, deoarece elevii intră în vacanță pe 25 iunie și nu pe 15 iunie, așadar subliniază nevoia de vacanțe eșalonate pentru învățământul preuniversitar.

Ca o soluție viabilă, Burcea propune ca elevii să intre în vacanță pe 1 iunie, stimulând în acest fel creșterea rezervărilor de vacanță în luna iunie.

"Se poate și în România, fie pe județe, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova să înceapă vacanța pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Și atunci, practic, se lungește sezonul, este unul dintre cele mai importante lucruri", a declarat președintele ANAT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7445 secunde