Propunere de lectură: "Omul în căutarea sensului vieții"

188
Propunere de lectură:

Articole de la același autor

"Omul în căutarea sensului vieții" este, la ora actuală, una dintre cărțile căutate în librăriile de la malul mării și reprezintă cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre concentraționiste.

Cartea, devenită bestseller internațional cu peste 10 milioane de copii vândute, deschide cea mai intimă perspectivă asupra înțelegerii omului în situații extrem de grele, cum acceptă trauma și în final găsește sens în ceea ce trăiește.

Volumul îl aduce în prim-plan pe autor, care se află permanent în căutarea sensului vieții.

"În mod normal, dacă într-o carte există un singur pasaj, o singură idee suficient de puternică încât să schimbe viața cuiva, atunci cartea aceea merită citită, recitită și își merită pe deplin locul într-o bibliotecă", spun criticii.

Cert este că lucrarea amintită a ajuns să numere aproape 100 de ediții în limba engleză, asta pe lângă traducerile în alte 21 de limbi.

Despre autor se știe că a fost un profesor de neurologie și psihiatrie emerit și a scris, de-a lungul timpului, 29 de cărți care au fost traduse în 21 de teritorii. Amintirile depănate sunt fapte reale petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când a fost închis timp de trei ani în lagărul nazist de la Auschwitz. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3891 secunde