Promisiuni pentru salarii mai mari în învățământ

356
Promisiuni pentru salarii mai mari  în învățământ - promisiuni-1437151375.jpg

Articole de la același autor

Liderul FSLI Simion Hancescu a făcut publice, zilele acestea, discuțiile purtate cu Guvernul în ceea ce privește salarizarea personalului din învățământ, afirmând că majorarea salarială prevăzută pentru următorii doi ani, este cuprinsă între 20% și 70%.

De exemplu, profesorul cu studii superioare de lungă durată va avea, ca debutant, un salariu de bază, fără sporuri, de 1.923 lei (gradația 0) până la 2.394 lei (gradația 5), urmând ca, la finalul carierei, să ajungă la un salariu de bază de 4.563 lei (peste 40 de ani, gradația 5). Suma sporurilor totale nu va depăși 30% din salariul de bază.

"Proiectul reglementează reintroducerea sporului de doctorat, precum și a premiului lunar în limita a 2% din cheltuielile cu salariile. De asemenea,

s-a stabilit ca fondurile pentru cheltuielile cu salariile să parcurgă următoarea filieră: Ministerul Educației - inspectoratele școlare - unitățile sau instituțiile de învățământ", a spus Hancescu.

Se intenționează ca această lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, dar este posibilă aplicarea sa chiar mai devreme de acest termen.

În egală măsură, a fost abordată și problema plății sumelor de bani stabilite prin hotărârile judecătorești în favoarea personalului din învățământ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8445 secunde