Proiectul "Vocile Centenarului" a ajuns la Cobadin

291

Articole de la același autor

Anul acesta, Casa Corpului Didactic (CCD) Constanța a inițiat proiectul "Vocile Centenarului", pe care l-a derulat în numeroase unități de învățământ din județ. Potrivit directorului CCD, prof. Sorina Plopeanu, activitățile continuă, acum, la Liceul Cobadin, acolo unde a avut loc un moment pregătit de elevi și coordonat de către Emîrla Aiten, alături de echipa de profesori și de directorii instituției, Mariana Grasu și Gigi Grasu.

"Participanții s-au bucurat de poezii, cântece patriotice, scenete din creația românească, având tema Marii Uniri. Elevii au pregătit și referate, eseuri, prezentarea unui afiș tematic și a unor desene inspirate din evenimentele istorice marcante ale României. La finalul întâlnirii s-a derulat un moment artistic interpretat de ansamblul «Canlar» al UDTTMR, filiala Cobadin. Prin activitatea «Poezie, joc și cântec pentru Centenar» s-a urmărit formarea sentimentului de apreciere, respectare și promovare a valorilor românești și înțelegerea faptului că Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești", a mai spus prof. Plopeanu.

Ea a precizat că întâlnirile din cadrul acestui program vizează următoarele obiective: armonia, înțelegerea și multiculturalitatea ce au stat la baza Marii Uniri din 1918 și care continuă să fie un exemplu și astăzi în spațiul dobrogean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4599 secunde