Proiectul „PROINFO - Pregătirea resursei umane în Informatică”, la final

429
Proiectul „PROINFO - Pregătirea resursei umane în Informatică”, la final - proiectfacultatejpg-1621877585.jpg
Miercuri, de la ora 12, Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează, în calitate de beneficiar, conferința de finalizare a proiectului „PROINFO - Pregătirea resursei umane în Informatică“, după cum informează lect. univ. dr. Alexandru Bobe, manager de proiect. Evenimentul se va desfășura în mediul online, în cadrul platformei MS Teams, la link-ul de acces http://bit.ly/Conferinta-26-05-ora12.

Obiectivul general al proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ este potențarea oportunităților de dezvoltare a societății la nivel local și regional, în domeniul securității cibernetice, prin intermediul unei oferte educaționale actualizată și diversificată, dezvoltată în strânsă corelare cu prioritățile strategice regionale și naționale, însoțită de un pachet de măsuri de atragere a tinerilor către studiu, acompaniată de acțiuni de creștere a competențelor personalului didactic și care, împreună, să contribuie la maximizarea șanselor de angajare pentru viitorii absolvenți din învățământul terțiar, universitar și non-universitar tehnic.

„În cadrul Conferinței de închidere a proiectului «PROINFO-Pregătirea resursei umane în Informatică» vor participa, alături de membri din echipa de implementare a proiectului, și reprezentanți ai mass-media locală/regională, reprezentanți cu rezultate deosebite ai grupului țintă (cadre didactice, cursanți, studenți), actori relevanți pentru sustenabilitatea proiectului (parteneri din mediul socio-economic și de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța)”, a precizat Alexandru Bobe.

Biroul de presă al Universității „Ovidius” menționează că, săptămâna trecută, „Târgul de cariere - 2021” a prilejuit, în cadrul acestui proiect, facilitarea comunicării între studenții FMI și reprezentanții mediului socio-economic, în vederea susținerii inserției în piața muncii a absolvenților, dar și stimularea participării la învățământul terțiar. De asemenea, în cadrul evenimentului au participat atât reprezentanți ai grupului țintă aferent proiectului, cât și reprezentanți ai: ISJ Constanța, AquaSoft, AYG, Beia Consult International, CornerStone Technologies, Evonomix, F5 IT, Inetum Romania, Logiscool Constanta, RCS&RDS Romania, Senior Software, Softbinator Technologies, TeamArt Opensource.

Proiectul „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“ (http://proinfo.univ-ovidius.ro/), POCU/320/6/21/122837, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.472 secunde