Proiectul „Genius Loci” se va desfăşura săptămâna aceasta, online

316
Proiectul „Genius Loci” se va desfăşura săptămâna aceasta, online - teatru-1612181040.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Teatrul de Stat Constanța invită publicul să urmărească evenimente online ale proiectului „Genius Loci (Spiritul locului), care face parte din programul cultural european „Europa Creativă”. Aceasta este, de fapt, este continuarea primului proiect european în care Teatrul de Stat Constanța a fost implicat, în 2018, „Legende pe ruine circulare”, intitulat astfel după o povestire a scriitorului argentinian Jorge Luis Borges.
„Genius Loci” are ca lider de proiect Teatrul Astragali din Lecce, Italia, o trupă internațională condusă de regizorul Fabio Tolledi, vicepreședinte al rețelei mondiale a Institutului Internațional al Teatrului, afiliat la UNESCO. Prima rezidență culturală de creație s-a desfășurat în insula grecească Zakynthos, unde actori de la Teatrul de Stat Constanța au participat la un workshop și un spectacol. Apoi, proiectul a fost întrerupt din cauza pandemiei. 
Ca urmare, evenimentul va avea loc în mediul online. Mâine, 2 februarie, la ora 18:00, este programat evenimentul ”Twinning Performing Arts” (în traducere aproximativă „spectacole gemene”) – și va fi transmis online, pe paginile Facebook ale teatrului și proiectului Genius Loci: un moment artistic filmat, în care artiști ai Teatrului de Stat Constanța vor interpreta cântece tradiționale românești, iar artiști de la Lecce vor interpreta cântece tradiționale din Italia. Spectacolele se vor derula până duminică, 7 februarie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9083 secunde