Proiecții cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, de Ziua Națională a României

299
Proiecții cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, de Ziua Națională a României - proiectiicufilmele-1511361712.jpg

Articole de la același autor

Ziua Dobrogei, sărbătorită la data de 14 noiembrie, și Ziua Națională a României, care se va sărbători pe 1 Decembrie, reprezintă două dintre momentele importante ale istoriei poporului român, pe care Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" le marchează an de an.

De data aceasta, cele două sărbători prilejuiesc întâlnirea cu creațiile cinematografice ale regizorului Sergiu Nicolaescu.

Astfel, cu ocazia Zilei Dobrogei, Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", prin Secția Județeană de Distribuție și Exploatare a Filmelor, a derulat proiectul "Puterea memoriei", inițiat de șeful secției, actorul Dan Cojocaru, proiect care a avut ca obiect proiecția filmului "Mircea", în regia lui Sergiu Nicolaescu. La proiecție a asistat un public foarte numeros. Au fost prezenți oameni de cultură ai Dobrogei care s-au alăturat la cea mai amplă, complexă și originală manifestare de conștientizare a spiritului dobrogean.

Proiecțiile de filme au avut loc la Căminul Cultural din Castelu, Căminul Cultural din Nisipari, Casa de Cultură din Tuzla și Căminul Cultural Adamclisi și au fost însoțite de prezentările consultanților de specialitate.

Pentru Ziua Națională a României, centrul pregătește un alt eveniment amplu, care face parte din același proiect "Puterea memoriei". Pentru a facilita accesul cât mai multor persoane la proiecțiile de film, organizatorii anunță că filmele vor rula în mai mule localități, pe parcursul mai multor zile. Astfel, pe 28 noiembrie, la Mircea Vodă și la Satu Nou, va fi prezentat filmul "Triunghiul morții", pe 29 noiembrie, la Năvodari, va putea fi vizionat filmul "Mihai Viteazul" și tot "Mihai Viteazul" va fi proiectat pe 1 decembrie la Tuzla și Cernavodă. Apoi, pe 3 decembrie, la Muzeul Militar "Regele Ferdinand I" va avea loc proiecția peliculei "Triunghiul morții", pe 4 decembrie, locuitorii din Murfatlar vor viziona și ei filmul "Mihai Viteazul", iar, pe 5 decembrie, cei din Cumpăna vor vedea pelicula "Triunghiul morții".

Proiecțiile de filme, în regia marelui regizor Sergiu Nicolaescu, vor fi însoțite de dezbateri pe tema Unirii, iar organizarea acestor evenimente se va realiza cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Arhivei Naționale de Filme, Asociației Culturale "Tomis" (care va participa cu un grup de reconstituire istorică), Asociației Culturale Astra Dobrogeană și a prof. dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar "Regele Ferdinand I" - filiala Constanța.

De asemenea, pe 28 octombrie, reprezentanții Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" vor depune coroane de flori la Cimitirul Eroilor din "Mircea Vodă", pentru a aduce un pios omagiu eroilor noștri. Totodată, la evenimentul care va avea loc, duminică, 3 decembrie, la Muzeul Militar "Regele Ferdinand I" din Constanța, vor participa actorii Cristian Șofron și Virgil Andriescu alături de ofițeri activi ai armatei române, ofițeri în rezervă, asociații culturale dobrogene, istorici și personalități marcante ale județului nostru, pregătind, astfel, evenimentele care se vor organiza în anul centenarului Marii Uniri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cityplex, invitație la film
Pagina a fost generata in 0.4464 secunde