Proiecție specială la Cityplex - Tomis Mall

163
Proiecție specială la Cityplex - Tomis Mall - francofonia-1469803572.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 18.50, la cinema Cityplex Tomis Mall, va putea fi vizionat documentarul "Francofonia", în regia lui Aleksandr Sokurov, cu Vincent Nemeth, Benjamin Utzerath, Louis-Do de Lencquesaing.


"Francofonia", cel mai recent film al multi-premiatului regizor rus Aleksandr Sokurov, a intrat în cine-matografele din România din 22 iulie, însoțit de cronici în marile publicații ale lumii. La premiera mondială de la Veneția, anul trecut, presa internațională semnala entuziast apariția unui nou film marca Sokurov despre un mare muzeu, la 13 ani după capodopera "Arca rusească" (2002). "Francofonia" este o bogată meditație asupra Luvrului și a destinului său în cel de-Al Doilea Război Mondial, e imposibil de inclus într-o categorie anume. 


Despre film…
A mai trecut un veac pe bătrânul continent... Armate numeroase zdrobesc inima civilizației, iar salvele de tun își iau din nou tributul. În vâltoarea masacrului și distrugerii, sunt șterse de pe fața pământului toate lucrurile mărețe, magnifice și sacre, tot ce a fost construit în milioane de minute și ore de muncă asiduă. Jacques Jaujard și Contele Franziskus Wolff Metternich au colaborat pentru a proteja și păstra valoarea inestimabilă a Muzeului Luvru. Aleksandr Sokurov le spune povestea. El explorează relația dintre artă și putere și se întreabă ce ne spune arta despre noi înșine, chiar în mijlocul unuia dintre cele mai devastatoare conflicte cu care s-a confruntat omenirea. 


Intrarea este liberă, dacă achiziționați de la bar produse în valoare de minim 8 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1913 secunde