Proiecție de gală a documentarului "Maria - Inima României", la Constanța

268
Proiecție de gală a documentarului

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați, miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 19.00, la proiecția documentarului "Maria - Inima României", ce va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin". 


În orașul de la malul mării, proiecția documentarului, versiunea originală a regizorului, se realizează cu sprijinul Centrului Cultural Județean "Teodor T. Burada", în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanța. Organizatorii spun că orașul Constanța are o strânsă legătură cu filmele "Războiul Regelui" și "Maria - Inima României", ambele fiind vizionate, până acum, de peste cinci milioane de spectatori, în special în România, dar și din Statele Unite, Europa și Orientul Mijlociu. 
"Regina Maria, în mod evident, a avut un atașament profund față de litoralul Mării Negre. Amprenta reginei este reflectată în arhitectura originală de la Balcic, care zugrăvește și afinitatea acesteia pentru mai multe religii: ortodoxă, catolică, musulmană și Baha, dar și în Mamaia, unde a deținut o vilă imensă la câțiva metri de Marea Neagră", a declarat producătorul peliculelor, John Florescu. 


Filmul despre Regina Maria prezintă, de asemenea, imagini unice de dinaintea Primului Război Mondial, obținute în 2017 de la Arhivele de Stat ale Rusiei, precum și de la Arhivele Naționale ale României și Germaniei. Totodată, sunt surprinse imagini de la vizita Familiei Regale a Rusiei în iunie 1914, la Constanța, când existau zvonuri despre posibila uniune prin mariaj a celor două familii regale. Practic, aceasta a fost ultima vizită a Romanovilor în afara Imperiului Țarist, înainte de execuția brutală din iulie 1918. Apoi, filmările vest-europene, din toamna anului 1916, prezintă ruinele faimosului Cazino din Constanța, bombardat de avioane nemțești.
 
Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta, a rememorat, de asemenea, vizita sa la Mamaia, în 1926, pentru a-și vizita vărul, pe tânărul Rege Mihai. 


XXX 
Vizionarea documentarului "Maria - Inima României" de către public este gratuită, pe baza rezervărilor făcute în avans. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0269 secunde