Proiect important la Universitatea "Ovidius"

359
Proiect important la Universitatea

Articole de la același autor

Anul acesta, Universitatea "Ovidius" din Constanța a implementat proiectul "Extinderea și modernizarea bazei de practică din Stațiunea Didactică și Experimentală «Ovidius»". Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea calității și eficienței educației din domeniul agricol și al științelor naturale, prin pregătirea profesională a studenților și dezvoltarea abilităților practice și de cercetare ale acestora în stațiuni didactice moderne. 


"Mai exact, a fost identificată zona de extindere a modului horticol și au fost efectuate acțiuni de igienizare a perimetrului și de nivelare a zonei în care a fost amplasată sera. De asemenea, au fost măsurate și sistematizate modulele de practică deja existente (culturi agricole în câmp în sistem convențional, agricultură ecologică, viticultură, pomicultură, legume cultivate în câmp) și au fost adăugate module cu vegetație naturală specifică Dobrogei (pădurița dobrogeană, pajiștea de stepă, la cairace și băltița), precum și sera. 


Dintre cele 16 persoane angajate pentru realizarea lucrurilor de grădinărit, patru sunt studenți ai Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la specializările Agricultură și Horticultură. Proiectul a implicat și un număr considerabil de studenți voluntari, care au participat la toate etapele de realizare a modulelor de practică", au precizat cei de la universitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde