La Universitatea "Andrei Șaguna"

Proiect european pentru practica studenților economiști

85
Proiect european pentru practica studenților economiști - univsaguna-1428061924.jpg

Articole de la același autor

Începutul lunii aprilie marchează debutul unui nou stagiu de practică economică, activitate principală a proiectului "Rețeaua de Practică Economică - CAREER.HUB", cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU).

Proiectul implementat de Universitatea "Andrei Șaguna" are o perioadă de implementare de 18 luni, iar beneficiarii sunt studenții din domeniul științelor economice de licență sau de masterat.

Cei trei actori ai proiectului, studenții, angajatorii și cadrele didactice, sunt interconectați în Rețeaua de Practică Economică - CAREER.HUB (funcțională pe o platformă online), care asigură suportul informatic pentru desfășurarea activităților destinate grupului țintă al proiectului.

Studenții grupului țintă sunt repartizați pe unități de practică în funcție de cele patru specializări ale Facultății de științe economice din Universitatea "Andrei Șaguna": Contabilitate și Informatică de Gestiune, Finanțe și Bănci, Management, Marketing, la care se adaugă și studenții care urmează studiile masterale Finanțarea, Administrarea și Organizarea Afacerilor în Turism Servicii.

Potrivit acestor domenii de specializare, studenții șaguniști au fost direcționați către societăți de contabilitate și expertiză contabilă, compartimente contabile ale unor mari societăți, către unități reprezentative din sistemul bancar și în unități de turism de pe litoralul românesc, în departamentele de resurse umane și în servicii de relații directe cu publicul. 


Monitorizarea și evaluarea stagiului de practică (modul de derulare, prezența studenților, progresele înregistrate, analiza și evaluarea rapoartelor tutorilor și alții), se realizează cu ajutorul platformei informatice, iar la finalul proiectului, 60 de studenți din cei 355 ai grupului țintă, care au obținut cele mai bune rezultate la evaluări, vor primi premii în valoare de 600 lei.

Stagiul de practică se va încheia în luna mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8657 secunde