La Universitatea "Ovidius"

Proiect european pentru atragerea candidaților către Facultatea de Matematică

Vineri, 18 Iulie 2014, 19:43
628
Vineri, 18 iulie, în Aula Magna a Universității "Ovidius" a avut loc lansarea unui nou proiect cofinanțat din fonduri europene intitulat "MATE-INFO.NET", cu peste 2 milioane de lei finanțare, din care 42.501,18 lei - contribuția eligibilă a beneficiarului.

În deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. Sorin Rugină a declarat: "Sunt foarte bucuros pentru că este unul dintre primele proiecte europene de când sunt eu rector în care Universitatea «Ovidius» este beneficiar, în parteneriat cu experții de la The Red Point SA".

De asemenea, prorectorul prof. univ. dr. Constantin Popa afirma că principalele puncte de plecare ale analizei din proiect sunt neconcordanțele dintre curriculele programelor de studiu analizate, neconcordanțele dintre tehnologiile IT folosite de angajatori, necorelările între cerințele angajatorilor și competențele absolvenților.

Despre importanța acestui proiect am aflat amănunte de la lect. univ. dr. Alexandru Bobe, manager de proiect: "Proiectul urmărește găsirea unei zone de convergență comune pentru mediul de afaceri și învățământul universitar. Mai exact calificările studenților sunt făcute exact după doleanțele mediului de afaceri, respectiv programele de studiu vor fi modificate după cerințele mediului de afaceri din domeniul matematică-informatică din județul Constanța. Mai mult, vom pune accent și pe sistemele de evaluare ale cadrelor didactice de către studenți, dar și a firmelor în raport cu cadrele didactice. Ca un student să aleagă facultatea noastră trebuie să-i oferim accesul la instrumente specifice. De exemplu, în domeniul informatică vom avea pe platforma pe care o dezvoltăm cu partenerul de la Iași tot felul de instrumente care fac mai facil accesul în cadrul firmei. Așa încât nu mai este nevoie de o ucenicie după absolvire, ea fiind parcursă în timpul anului universitar. În cele 18 luni de proiect avem posibilitatea să cuprindem două promoții de studenți. Mai mult, în acest proiect vor fi cooptate toate cadrele didactice, existând 30 de posturi de expert pe termen lung și 18 pe termen scurt. Așa încât toată lumea va beneficia de acest proiect și va pune umărul la realizarea lui", a mai adăugat interlocutorul. 

Pagina a fost generata in 0.2975 secunde