Proiect de lege: Acordarea ''Voucherelor de lectură'' elevilor din învăţământul preuniversitar

375
Proiect de lege: Acordarea ''Voucherelor de lectură'' elevilor din învăţământul preuniversitar - invertia3612283331451583911024x5-1604143274.jpg

Articole recomandate

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi propune, printr-un proiect legislativ depus vineri la Camera Deputaţilor, instituirea şi reglementarea modalităţii de acordare a ''Voucherelor de lectură'' - bilete de valoare acordate lunar elevilor din învăţământul preuniversitar destinate achiziţiei de carte, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.


"Am depus vineri, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ privind instituirea şi reglementarea modalităţii de acordare a "Voucherelor de lectură" - bilete de valoare acordate lunar elevilor din învăţământul preuniversitar destinate achiziţiei de carte. Utilizând aceste tichete, elevii români vor putea achiziţiona cărţi atât din librării, cât şi din magazinele on-line", precizează Ovidiu Raeţchi.


El arată că voucherul de lectură este, în esenţă, "un instrument cu dublă utilitate - de educaţie financiară, cu potenţialul de a redirecţiona interesul copiilor spre o sursă fundamentală de cultură, şi economică, stimulând vânzările de carte şi revitalizând piaţa de carte din România care, în prezent, se află într-o situaţie critică".


"România se regăseşte în stânjenitoarea poziţie de codaşă a Europei în privinţa pieţei de carte, o consecinţă naturală a unui obicei regretabil - 93,5% din cetăţenii români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Acest dezinteres structural faţă de lectură are drept repercusiune nu numai emergenţa fenomenului de analfabetism funcţional la scară largă, ci şi restrângerea numărului de profesionişti care activează în domeniul cultural, numai 1,6% din totalul angajaţilor din România. Totodată, această situaţie creează un dezavantaj major pentru tinerii care urmează să îşi înceapă cariera, în noua economie a cunoaşterii", afirmă Raeţchi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7725 secunde