Program infernal pentru elevi. Ce îi așteaptă în următoarele luni

Duminică, 19 Aprilie 2015, 16:08
748
Începând de astăzi, elevii constănțeni se întorc înapoi în bănci, pentru două luni pline de școală, adică emoțiile deschiderii catalogului, teme, dar mai ales apropiatele teze și evaluări naționale.

Conform calendarului impus de Ministerul Educației, până pe data de 22 mai urmează a fi susținute toate tezele la gimnaziu și liceu, timp în care și cei mici vor susține Evaluările naționale de la finalul clasei a II-a. Adică pe 18 mai vor fi examinați scris la limba română, apoi, pe 19 mai, Citit - Limba română, iar pe 20 mai - Matematica.

Elevii de-a IV-a vor da piept cu emoțiile pe 26 mai, când e programată testarea la Limba română, iar pe 27 mai - Matematica.

Și elevii din clasa a VI-a vor fi evaluați începând cu data de 2 iunie, la Limbă și comunicare, iar pe 3 iunie - la Matematică și Științe ale naturii.

v v v

Elevii de-a VIII-a și a XII-a intră mai devreme în vacanță. Cu toate că pare o glumă proastă să vorbim de vacanță în cazul celor două nivele de studiu care nu peste mult timp vor înfrunta emoții maxime.

Spre deosebire de elevii celorlalte nivele de studiu, pe 29 mai, cei dintr-a XII-a vor încheia socotelile cu școala și cu tot ce a însemnat loc în bancă sau catalog. Începând cu 8 iunie, ei vor susține prima probă a Examenului național de Bacalaureat 2015, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 29 iunie fiind programată prima probă scrisă - la limba română.

Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie, zece zile mai apoi elevii confruntându-se cu prima probă scrisă, cea de limba și literatura română, iar pe 24 iunie - proba scrisă la Matematică. Și anul acesta repartizarea computerizată va avea loc cu aceleași procente, respectiv 25% mediile anilor de gimnaziu și 75% media de la cele două probe scrise ale Evaluării naționale. Pe 14 iulie, elevii constănțeni vor afla la ce liceu urmează să-și petreacă viitorii patru ani.

Și ca să încheiem într-o notă… de vacanță, trebuie spus că viitorul an școlar 2015-2016 va începe într-o zi cu "noroc", pe 13 septembrie.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde