Profesorul manechin dăruit ministrului Funeriu

386
Cele 200 de cadre didactice, membre de sindicat, care au protestat ieri la Ministerul Educației i-au adus în dar lui Daniel Funeriu un manechin cu rolul de "profesor perfect", pentru că "nu are nevoie de bani, de mâncare și de cărți, nu pune întrebări și nu protestează".
Manechinului i-a fost lipită la gură, simbolic, o bucată de leucoplast, care să sugereze și lipsa totală a dialogului social, spun reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Dascălii cer ca Guvernul și Ministerul Educației să aloce 6% din PIB pentru educație în bugetul pe anul viitor, să-și revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajaților din sistemul public în 2012, să se plătească sumele datorate cadrelor didactice care și-au câștigat în justiție drepturile salariale, să deblocheze posturile din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal, să reia investițiile abandonate în infrastructura educațională și să revizuiască programele școlare.
Potrivit reprezentanților FSLI, protestele vor continua până când Ministerul Educației va dialoga cu profesorii și va găsi soluții la problemele reclamate de aceștia. În caz contrar, ei spun că vor relua protestele în intervalul 5-23 decembrie.
Revendicările cadrelor didactice au fost trimise luni și la Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Salariile profesorilor vor crește
Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Protestele continuă la Cairo
Pagina a fost generata in 0.4749 secunde