Profesorul Hermann Pitters, premiat de Universitatea "Ovidius"

368
Profesorul Hermann Pitters, premiat de Universitatea

Articole de la același autor

Renumitul prof. univ. dr. Hermann Dankwart Pitters, membru fondator și președinte al Centrului de dialog social, interetnic și ecumenic "Academia Evanghelică Transilvania", va primi, mâine, la ora 14.00, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universității "Ovidius" din Constanța (UOC). Ceremonia înmânării înaltului titlu academic va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar. 


Născut în urmă cu 87 de ani, Hermann Pitters a studiat teologia evanghelică la Cluj-Napoca (1951-1955) și a obținut diploma de licențiat în Teologie. El și-a început activitatea de pastor evanghelic în anul 1955 și a păstorit, în perioada 1955-1961, parohia evanghelică din Veseud-Agnita. Ulterior, și-a aprofundat studiile de teologie și a fost numit conferențiar pentru Teologie Practică la Institutul Teologic Protestant de Grad Universitar din Cluj-Napoca, la secția cu linia de studiu în limba germană de la Sibiu, funcție deținută în perioada 1961-1978, când a fost numit profesor pentru disciplina Istorie Bisericească. 
De-a lungul timpului, Hermann Pitters s-a implicat activ în dialogul intercreștin din țară și străinătate, contribuind major la descoperirea valorilor Ortodoxiei în lumea occidentală, din poziția sa de membru al Comisiei Federației Luterane Mondiale pentru dialogul teologic cu Bisericile Ortodoxe (1978-2012). 


În anul 2004, i s-a decernat ordinul "Meritul Cultural" în grad de cavaler, iar în anul 2009, i s-a acordat titlul academic de Professor Honoris Causa al Universității din București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6148 secunde