Profesorul Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius a Universităţii „Ovidius”

449
2
Profesorul Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius a Universităţii „Ovidius” - profesorulangelor2-1611859374.jpg

Articole de la același autor

Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici a fost numit în funcția de director al Clasei Confucius a Universității „Ovidius” din Constanța. Angelo Mitchievici este profesor la Facultatea de Litere din cadrul UOC și, din 2013, președinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Angelo Mitchievici are o activitate publicistică bogată. Dintre volumele pe care le-a semnat ca unic autor sau coautor amintim: „În căutarea comunismului pierdut” (coautori Paul Cernat, Ion Manolescu, Ioan Stanomir), Editura Polirom, 2001, distins cu premiul USR pentru debut, „Explorări în comunismul românesc” (coautori Paul Cernat, Ion Manolescu, Ioan Stanomir), Editura Polirom, 2005, „Decadență și decadentism în contextul modernității românești și europene”, Editura Curtea Veche, 2011. Nu mai puțin important, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici a fost bursier New Europe College.

Clasa Confucius, pentru limbă şi cultură chineză, beneficiază de prezenţa profesorilor chinezi, dar şi de o strânsă colaborare cu Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Aceasta organizează cursuri de limba chineză, o oportunitate pentru ca tinerii dobrogeni să cunoască mai multe despre o civilizaţie de cinci ori milenară, civilizaţia chineză.



Comentează știrea

GigiAlumimi
7 februarie 2022
Fafafagagaga

Un karabist la Clasa Confucius. Se putea mai bine?

Gogu
15 februarie 2022
...

Bueeaaahhh!

Răspuns la: Fafafagagaga
Adăugat de : GigiAlumimi, 7 februarie 2022
Un karabist la Clasa Confucius. Se putea mai bine?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4694 secunde