Profesorii și elevii Colegiului "Mircea", premiați de Alianța Franceză

535

Articole de la același autor

Amfiteatrul "Gheorghe Coriolan" al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" a găzduit, miercuri, 17 octombrie, ceremonia de acordare a titlului de "Centre de préparation pour les examens DELF/DALF" (Centru de pregătire pentru diplomele internaționale DELF/DALF) instituției de învățământ constănțene.

Distincția a fost oferită în semn de recunoaștere de către Alianța Franceză Constanța a eforturilor susținute atât de profesorii catedrei, cât și de direcțiunea școlii, dar mai ales a rezultatelor obținute de către elevii colegiului la aceste examene internaționale. Numai în anul școlar 2017 - 2018, peste 100 de elevi au susținut și promovat aceste probe, procentul de promovabilitate fiind de 100%.

Festivitatea a fost deschisă de către prof. Marinela Mitrenga, președintele Alianței Franceze, care a vorbit despre importanța studierii acestei limbi în contextul valorilor europene aflate într-o continuă dinamică și despre rolul fundamental al instituțiilor de învățământ cu tradiție în promovarea francofoniei în general și a limbii franceze în special.

"Diploma înmânată prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național «Mircea cel Bătrân», reprezintă un îndemn la muncă susținută și în continuare, în beneficiul generațiilor viitoare și al creșterii calității actului educativ realizat în cadrul colegiului. Profesoarele catedrei de limba franceză, și anume Cristina Zaharia (responsabila filierei bilingve din CNMB), Doina Grapă (responsabila Catedrei de limba franceză), Olivia Frențiu și Florentina Gheorghe, au fost, de asemenea, recompensate cu diplome care atestă munca asiduă cu elevii și consecvența în realizarea unor activități de înaltă ținută profesională", a declarat președintele Alianței Franceze.

Ceremonia s-a încheiat cu discursul lui Hervé Miaux, profesor voluntar de limba franceză la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", care a vorbit atât despre experiența sa de profesor la o școală din România, precum și despre importanța limbii franceze în lume ca mijloc de răspândire a culturii și despre atuurile de care se bucură elevii care o studiază. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde