Profesorii se pregătesc de examen. Începe titularizarea!

388
Profesorii se pregătesc de examen. Începe titularizarea! - fotofondtitulariyare1-1436706192.jpg

Articole de la același autor

După elevi, a venit rândul profesorilor să intre în emoțiile examenelor. Dacă săptămâna trecută, la definitivat, 76 de candidați au ales să renunțe și să iasă din săli la vederea subiectelor, la examenul de titularizare de săptămâna aceasta ne așteptăm la aceleași "dezertări". 


Concursul va avea loc miercuri, 15 iulie. S-au înscris 906 candidați, împărțiți în trei centre de examen. La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", vor susține proba candidații la limba română, limbi moderne, limbi clasice, limbi materne, istorie, geografie, științe socio-umane. La Colegiul Național "Mihai Eminescu", vor fi probele de matematică, fizică, chimie, biologie, informatică, religii, educație fizică și sport, arte. Iar la Colegiul de Electrotehnică și Telecomunicații, intră în concurs candidații pentru învățământul preșcolar, învățământul primar, educație tehnologică, discipline de specialitate. 


Doar 165 de posturi pentru titulari 
Inspectoratul Școlar Județean Con-stanța propune doar 165 de posturi titularizabile, cu angajare pe perioadă nedeterminată. Din acestea, 37 de posturi sunt pentru educatoare, 50 pentru învățător/profesor pentru învățământul primar, șapte pentru limba engleză, șase la limba franceză, un post la limba română și opt posturi la matematică. 


Oferta este, însă, destul de bogată pentru suplinitori, în total, fiind scoase la concurs 1.390 de posturi netitularizabile, cu angajare pe perioadă determinată. 


Se practică retragerea din examen 
Proba începe la ora 10,00 și durează patru ore. Conform metodologiei, "candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, și părăsește sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar, în statistici, candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare". 


Reamintim că, anul trecut, peste 200 de candidați s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alții 100 au ieșit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală. În urma evaluării celor 737 de lucrări scrise din totalul de 740, trei lucrări au fost anulate, doar 395 de candidați au obținut note între 7 și 10, 222 de candidați au obținut note între 5 și 6,99, iar 120 de candidați au obținut note mai mici de 5. 


Rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3984 secunde