Profesorii nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19

917
Profesorii nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19 - profesoriinuvorsasevaccineze-1608664367.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie, un sondaj în rândul angajaţilor din învăţământ, pentru a vedea percepţia acestora privind redeschiderea unităţilor şcolare şi vaccinarea voluntară. Chestionarul vine în contextual în care autorităţile române ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ.



În mod surprinzător, din cei peste 13.000 de angajaţi din învăţământ care au răspuns la chestionar, mai mult de jumătate spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19. Totuşi, 43,2% dintre respondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare.


Astfel, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi susţin redeschiderea unităţilor de învăţământ pentru elevii din clasele pregătitoare şi I-IV. Cu toate că numeroşi profesori îşi doresc reîntoarcerea la şcoală, observăm că majoritatea nu este de acord să se vaccineze – 56,3% dintre respondenţi nu doresc să se vaccineze, chiar dacă vaccinul va fi gratuit. Cu toate acestea, 41,4% dintre cei care au completat chestionarul consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde