Situația învățământului constănțean, în prag de nou an școlar

Profesorii fug deja de catedrele din mediul rural

1082
Profesorii fug deja  de catedrele din mediul rural - catedrefond-1347376888.jpg
Cu o săptămână înainte de începerea anului școlar, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța se înregistrează deja cereri de renunțare la posturi situate în mediul rural. 


Nu constituie o noutate faptul că, pentru catedrele din mediul rural, mai ales la școlile situate foarte departe de orașe, se găsesc foarte greu cadre didactice dispuse să accepte retribuțiile modeste oferite pentru un volum mare de muncă.

"Mai bine să renunțe acum, decât să ne lase baltă în timpul anului școlar sau să facă o treabă de mântuială", declara, ieri, dr. Răducu Popescu, inspector șco-lar general. "Ținând cont de calitatea mea de cadru universitar, credeți-mă că îmi este din ce în ce mai greu să îi conving pe studenți să își dorească să ajungă profesori de școli!".

Prof. Mircea Vrană, inspector școlar adjunct, preciza că, la ora actuală, există un deficit de 100 de învățători și 40 de educatori, care urmează a fi acoperite prin plata cu ora sau cu personal asociat: "Chiar studenții din anii terminali ni se pot adresa, dar cu rugămintea de a fi conștienți că tot ceea ce au de făcut este să trateze acei copii cu cea mai mare seriozitate".

Clasa pregătitoare, în regim simultan

Încă o dovadă a faptului că a fi cadru didactic la o școală din mediul rural nu este o treabă prea comodă, ISJ ne-a pus la dispoziție lista unităților de învățământ unde va funcționa clasa pregătitoare în regim simultan: Vulturu (împreună cu clasa a II-a), Saraiu (clasa I), Dum-brăveni (clasa I și clasa a II-a), Horia (clasa I), Darabani (clasa I și clasa a III-a), Potârnichea (clasa I și clasa a II-a), Biruința (clasa I și clasa a III-a).

Așadar, nu s-ar putea spune că e o treabă tocmai la îndemâna oricui să te afli în fața unui efectiv de copii proveniți din trei ani de studii diferiți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori schimbați în școlile constănțene
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : 49 de unități școlare nu au aviz sanitar
Pagina a fost generata in 0.5856 secunde