Cine fură dreptul la distincția "Gheorghe Lazăr"?

Profesorii din Mangalia se simt amăgiți și își cer drepturile cuvenite

991
7
Profesorii din Mangalia se simt amăgiți și își cer drepturile cuvenite - fond-1443458985.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă zilele acestea Ministerul Educației a transmis Inspectoratului Școlar Județean Constanța lista celor 318 cadre didactice și a personalului auxiliar care va beneficia, timp de cinci ani, de gradație de merit, un grup de dascăli din Mangalia, în numele cărora ne-a scris prof. Traian Lupu, își strigă disperarea de a fi fost amăgiți.


"Vin cu un apel în numele cadrelor didactice din Mangalia și nu numai. Sunt profesorul Traian Lupu și vin cu rugămintea de a lansa o campanie de presă pentru acordarea drepturilor cuvenite celor care au obținut Distincțiile «Gheorghe Lazăr» în învățământ. Este un apel ce ar veni în sprijinul cadrelor didactice meritorii, atât din Mangalia și din întregul județ Constanța, dar și din alte 37 de județe din țară, care sunt în aceeași situație din anii 2009-2010! Spargeți cercul vicios și corectați legile strâmbe ce blochează această acțiune de stimulare a dascălilor merituoși din învățământul românesc!", ne scrie prof. Lupu.


Mai mult, în petiția adresată atât reprezentanților ISJ Constanța, cât și sindicatelor, Parlamentului, Ministerului Educației și cabinetul primului-ministru stă scris: "Poate nu știați, stimați parlamentari ai României, dar la dosarele depuse pentru acordarea acestor distincții, ca și condiție obligatorie era atașarea unor adeverințe de la primăriile locale din care să reiasă faptul că există fonduri planificate pentru acordarea premiilor! Așadar, nu de la Ministerul Educației vin fondurile, ci de la primăriile locale, care așteaptă de mai bine de șase ani doar un ordin de ministru și diplomele pe care MEN trebuie să le trimită, în baza listelor aprobate de Inspectoratul Școlar".


Ultimul răspuns oficial, dar într-o oarecare bătaie de joc, a venit în anul 2011 din partea Oanei Badea, secretar de stat în Ministerul Educației: "Din cauza condițiilor financiare, nu am putut să acordăm aceste distincții, dar am lămurit acest lucru și am trimis o notă în teritoriu. Când vor exista bani, le vom acorda, potrivit legii". E anost să mai comentăm că pentru lefurile parla-mentarilor s-au găsit imediat resurse…


Nici de la ISJ Constanța nu am primit vești îmbucurătoare, pentru că atâta timp cât nu mai există metodologie de acor-dare a acestor distincții care aduc un plus de 20% la salariu nici inspectorii nu pot face nimic.


13 directori vor primi 25% la salariu
Din cele 318 dosare admise în județul Constanța și care vor aduce un plus de 25% la salariu pe următorii cinci ani cele mai multe vor fi acordate dascălilor de la disciplina de Limba și literatura română (20) și cadrelor didactice din învățământul primar(61). La categoria personal didactic auxiliar, 32 de salariați din învățământul pre-universitar vor be-neficia de gradație de merit, respectiv informaticieni, bibliotecari, secretari, contabili, administratori.


Printre cei 13 directori care vor primi gradație de merit, cel mai tânăr este Nicoleta Oprea, director la Liceul Teoretic "Carsium" Hârșova, cu o vechime de opt ani și opt luni, iar cu cea mai mare vechime pe listă figurează prof. Viorel Cioriceanu, director la Școala Gimnazială nr.18 "Jean Bart", cu 39 de ani vechime, care de altfel s-a și retras din activitatea managerială începând din acest an școlar.


Pe aceeași listă mai figurează prof. Iuliana Negreț, director la Colegiul Tehnic "Al.I. Cuza" din Constanța, prof. Iris Sarchizian, director al Școala Gimnazială nr. 38 "D. Cantemir", prof. Daniela Ecaterina Badea, director la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul", prof. Viorica Gherghinoiu, director adjunct la Școala Gimnazială "Gala Galaction" Mangalia, prof. Vasile Nicoară, director la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", prof. Elena Gogu, director la Liceul Tehnologic "Gh. Duca" din Constanța, prof. Luminița Carmen Radu, director la Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu", prof. Corina Loredana Teodorov, director la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", prof. Cici Corina Vlad, director adjunct la Școala Gimnazială nr. 30 "Gh. Țițeica", prof. Tatiana Stoica, director la Liceul Tehnologic "I.C. Brătianu", și prof. Andrei Ion Szemerjai, director la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru".


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ISJ Constanta
29 septembrie 2015
CERERE

RUGAM ISJ-ul sa ne spuna perioada cand se fac inscrierile ptr "Gheorghe Lazar" in acest an, sa ne inscriem dosarele in timp. cu siguranta se vor gasi si banii necesari, daca parlmanterii si-au marit salariile si deja doresc o noua marire ptr chiriile platite prin Bucuresti, peste 1000 euro, trebuie sa se gaseasca si ptr diplomele noastre "GHE. Lazar". cerem ca ISJ-ul sa ne informeze in timp .

DIRECTOR
29 septembrie 2015
indemnizatii de conducere

am citit acum ce indemnizatii astronomice au Codreanu, Mihai si Nitu. HAI BRAVO: 45%. adica n-ati luat probele la concursul de la minister, NITU cel putin a stat doar ca insotitoare pe holuri, fara sa munceasca macar sa-si faca dosarul ptr inscriere si acum ridica 45% indemnizatie. Bucovala ia 55%, ea o sa-si amortizeze acum spaga data daca n u se schimba guvernul. ca daca se schimba, si situatia lor va fi alta. bravo! nu dai probe si iei indemnizatie! d-na Simona Anghel, sa intrebam ministrul, nu cumva ar trebui sa facem asa si cu elevii nostri? special ptr cei ce nu vor sustine probele la BAC, sa le dam o indemnizatie 45-55% ...din alocatie? ce spuneti? Ce merite asa deosebite au aceste anonime fara realizari? ce promovam noi aici? nesimtirea cumva?

SUNTETI NEBUNI?
29 septembrie 2015
de unde asa indemnizatii mari?

adica noi profesorii muncim la catedra si needucatele astea de nesimtite, codreanu si nitu ridica asa multi bani. ia uite si fara sa dea concurs. ai vazut.

programul ISJ-ului
29 septembrie 2015
afisati programul la ISJ

F. INTERESANT!!!! afisati programul pe usi asa cum avem noi profesorii orarul cu ziua, . ora si numele. se sta pe holurile inspectoratului intre 1-2 ore pana cand vin inspectoarele la serviciu: unele vin la 8,00, altele la 9,30. voi n-aveti un program, vebiti in fun ctie de cum va treziti acasa. de asta nu afisati pe usa programul. mai sunteti si ofuscate cand va intrebam de colegele voastre. fiti transpareti mai neseriosilor. noi trebuie sa ghicim cand apareti? iar cand veniti la scoala ne urmariti si va uitati repede pe orar sa stiti exact. pai daca va place asa tare exactitatea luati si voi exemplu. uitati-va d-na Anghel pe holurile lor, n-au afisat nici un program pe usile inspectorilor iar la telefon nu raspund. cata nesimtire. si mai luati si indemnizatie de 45-55%

Gelu
29 septembrie 2015
Ai carte,ai pe naiba parte.

Ca sa vedeti ca tara este condusa de dusmanii cartii ! Iata cum nescolitii au acaparat institutiile si politica natiei ,iar acum se razbuna pe cei care le-au facut zile negre pumandu-i sa invete ....Desigur,nici votantii nu prea sunt dusi la scoala sau sunt, dar s-au ocupat mai mult cu x si zero sau cu cartile de joc,partea preferata din scoala fiind vacanta. Nu este normal ca o tara ca asta sa respecte invatamantul fix asa cum o face?

A TUDOR
29 septembrie 2015
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4775 secunde