Profesorii constănțeni vor participa la greva generală

2026
Profesorii constănțeni vor participa la greva generală - f53df2f26ac452a67c02f41d9c3c83b0.jpg
Miercuri, birourile operative ale celor patru federații sindicale din Educație au hotărât că profesorii din întreaga țară vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând din 31 mai, urmând să boicoteze și examenele naționale. De asemenea, le-au solicitat cadrelor didactice să nu mai pună note în catalog.
La nivel local, din discuțiile purtate cu liderii sindicali constănțeni, am reținut faptul că majoritatea cadrelor didactice sunt de acord cu greva generală, dar în ceea ce privește nepunerea notelor în catalog s-ar putea să rămână la nivel de opțiune a fiecăruia. Astăzi, la ora 17,30, urmează să aibă loc un comitet director în care se va decide calendarul protestelor la Constanța. Cert este că, așa cum declara prof. Mihai Contanu, vicepreședintele SLSIP filiala Constanța, nu va mai fi necesar niciun referendum, hotărârea de a se intra în grevă generală de pe 31 mai pe termen nelimitat fiind o măsură decisă la nivel național.
Pe de altă parte, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat, după ce i-a așteptat timp de o oră pe liderii sindicali la discuții, că amenințarea cu boicotarea bacalaureatului reprezintă o tentativă a acestora de a dezbina societatea românească. "Liderii sindicali vor să introducă copiii în lupta cu criza", a acuzat Funeriu, care a precizat că ministerul pe care îl conduce are soluții legale pentru ca anul școlar să nu fie blocat, iar bacalaureatul să se desfășoare în condiții normale.
Liderii celor patru federații sindicale reprezentative din Educație au refuzat să meargă ieri la negocierile propuse de ministrul Educației, Daniel Funeriu. Sindicaliștii spun că nu vor să discute cu Funeriu, ci vor negocieri cu guvernul. Liderii au ținut să îi transmită ministrului, în urma invitației de la o oră la alta anunțată prin mass-media, că hotărârea privind declanșarea grevei aparține salariaților din învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Grevă de catifea la Constanța
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Pe 22 aprilie se închid școlile"
Pagina a fost generata in 0.5096 secunde