Profesorii constănțeni susțin astăzi examenul de definitivat

269
Profesorii constănțeni susțin astăzi examenul de definitivat - definitivat-1436372469.jpg

Articole de la același autor

307 cadre didactice din județul Constanța vor susține, astăzi, examenul de definitivat în învățământ. Proba se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța.

Au fost admiși să participe la proba scrisă numai candidații care au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare de specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine" și minimum media 8 la cele două inspecții speciale pe clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Cei mai mulți candidați sunt cadre didactice în învățământul preșcolar și primar. Un candidat cu nevoi speciale va avea dreptul la mai mult timp de lucru, durata probei scrise putând fi prelungită cu până la două ore.

Examenul începe la ora 10, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore. Accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8 - 8,45, pe baza actului de identitate valabil. Nota obținută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 14 iulie. Perioada de 14 - 17 iulie este destinată înregistrări și soluționării contestațiilor. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data 18 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde