Profesorii constănţeni, invitaţi la cursuri de pregătire profesională

592
Profesorii constănţeni, invitaţi la cursuri de pregătire profesională - profesoriiconstanteniinvitati-1613487073.jpg

Articole de la același autor

Casa Corpului Didactic Constanța și-a lansat luna aceasta oferta educațională pentru semestrul al II-lea al anului școlar în curs, programele propuse răspunzând nevoilor de formare și dezvoltare profesională ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar județean.

Astfel, printre cele peste 30 de cursuri acreditate și avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, se regăsesc programe ce pun accent pe îmbunătățirea competențelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare, precum „e-Educație timpurie (utilizarea instrumentelor digitale)”, „Instrumente digitale de evaluare”, „Utilizarea Microsoft 365 în educație” sau „Google Educator Nivel 1-Intermediari”. De asemenea, CCD Constanța propune programe și pentru personalul didactic auxiliar din școli și licee, dintre acestea amintind „Digitalizarea compartimentului administrativ” și „Managementul bibliotecii școlare în era digitalizării”.

„CCD Constanţa acţionează pentru transformarea mediului educaţional într-unul flexibil şi deschis în permanenţă spre cerinţele comunităţii şcolare şi spre nevoile societăţii civile, din perspectiva politicilor și strategiilor naționale și europene în domeniul educației și formării continue. Chiar și în contextul reluării față în față a activităților școlare, competențele digitale continuă să reprezinte un factor important în procesul educațional, fiind necesară stăpânirea adecvată a acestora de către personalul didactic”, explică directorul CCD Constanţa, prof. Andreea Mihaela Artagea.

În oferta de formare a instituției se regăsesc și programe de consiliere și orientare în carieră, ghidul profesorului debutant sau pregătirea pentru examenele de Titularizare și Definitivat. „Oferta vine în ajutorul colegilor noștri, inclusiv în contextul predării cu ajutorul instrumentelor online, iar profesorii metodiști ai CCD Constanța, împreună cu formatorii instituției – profesori, personal didactic auxiliar și inspectori școlari - sprijină acest demers de modernizare și actualizare a învățământului preuniversitar”, mai precizează directorul CCD Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.43 secunde