Profesorii constănțeni au chiulit de la titularizare

572
Profesorii constănțeni au chiulit de la titularizare - examentitularizareprofesori7-1343932341.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în cele 94 de centre organizate la nivelul județului Constanța, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante.

Subiectele nu au mai fost elaborate la nivelul centrelor de examen, ca până acum, ci au fost pregătite la nivel național, corectarea tezelor realizându-se, pe discipline, tot la nivel național.
Structura probei scrise din cadrul concursului a cuprins pentru fiecare dintre discipline două subiecte, fiecare notat cu câte 45 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărțirea la 10 a punctajului total obținut pentru lucrare. Toate subiectele au fost obligatorii, iar timpul de lucru efectiv a fost de patru ore. Reamintim că anul acesta ele au cuprins doar parte de metodică, spre deosebire de anul trecut, când candidații au avut de răspuns și la întrebări legate de teorie.
Pentru ocuparea celor 1.745 de posturi didactice sau catedre, s-au înscris 1.479 de candidați și s-au prezentat 944, dintre care 76 de candidați s-au retras fie din motive medicale, fie din motive personale.
O explicație plauzibilă a absenteismului în masă ar fi faptul că fostul ministru interimar al Educației, Liviu Pop, a reintrodus dreptul la detașări și pretransferuri. De asemenea, o parte dintre candidați s-au înscris la mai multe centre de examen, ceea ce a făcut ca totalul de 1.479 de candidați să cuprindă același profesor poate și de trei ori.
Referitor la acest concurs, inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu, afirmă: "Corectitudinea a fost, este și va fi deviza mea în organizarea tuturor examenelor și concursurilor naționale. Fiind un concurs important pentru învățământul constănțean, și acest examen a stat sub semnul corectitudinii, atât din punctul de vedere organizării, cât și al desfășurării. Menționez că toate cele 94 de centre de concurs au fost monitorizate atât cu camere de supraveghere, cât și de câte un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Constanța".

Contestațiile se depun la sediul ISJ Constanța
Rezultatele concursului se afișează, în fiecare centru în care s-a desfășurat concursul, în data de 7 august. Contestațiile se depun în perioada 7-8 august, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, str. Mihai Eminescu, nr. 11, iar afișarea rezultatelor finale obținute de candidați are ca termen data de 10 august.
Repartizarea pe posturi a candidaților care au obținut cel puțin media de repartizare 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august, iar a candidaților care au obținut cel puțin 5,00 în data de 16 august.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Iulie 2012
Stire din Fun : Să râdem cu… Bacalaureatul
Pagina a fost generata in 0.4528 secunde