Profesorii așteaptă vestea cu nerăbdare

132
Profesorii așteaptă vestea cu nerăbdare - sorincimpeanu-1440422802.jpg

Articole de la același autor

La această oră au loc negocieri la Guvern între reprezentanții sindicatelor din învățământ și reprezentanții ministerului Educației și premierul Victor Ponta. La ședință ar mai particia ministrul Muncii Rovana Plumb și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

"Ministerul Educației nu are alte propuneri privind creșterea veniturilor angajaților din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării transmise deja Ministerului Muncii", a afirmat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

"Această întâlnire nu ar fi trebuit să aiba loc dacă lucrurile se derulau normal și aveau loc creșteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greșeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizațiile demnitarilor, a urmat apoi creșterea pentru cei din Guvern, acum pentru sanatate.

Ne așteptăm ca Legea salarizarii să se aplice în același timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna", a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu.

El a amintit că, potrivit unui acord din 2014, încheiat de sindicatele din educație cu Guvernul, până în anul 2017, salariile ar fi trebuit să crească cu 34 la sută.

"Doleanța noastră este să putem primi o suplimentare de 10-15 la sută, eventual să se aplice o primă tranșă din Legea salarizării din acest an. Trebuie gasită o soluție echitabilă, care să nu producă dezechilibre și nemulțumiri", a mai spus liderul FSLI.

Se pare că guvernul Ponta va accepta doleanța liderilor de sindicat și salariile profesorilor vor fi mărite cu 15%. În cazul în care nu se va ajunge la nici o înțelegere, sindicaliștii anunță manifestații de amploare și o eventuală grevă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7556 secunde