Prof. Sorin Ion: „Negociem cu Ministerul Sănătății revenirea elevilor din școlile speciale, pentru care învățământul online este egal cu zero”

1250
Prof. Sorin Ion: „Negociem cu Ministerul Sănătății revenirea elevilor din școlile speciale, pentru care învățământul online este egal cu zero” - untitled-1619423858.jpg


La întrebarea adresată de elevul Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor constănțeni, în legătură cu revenirea la cursuri începând din 4 mai, prof. Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației, prezent la Universitatea „Ovidius” din Constanța cu prilejul promovării Campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, a declarat:
„Această vacanță prelungită a fost un fel de sacrificiu pentru a prelungi cu o săptămână de școală față în față în vară. 
La școală se va reveni de săptămâna viitoare conform scenariilor deja cunoscute, cu precizarea că insistăm pentru redresarea situației acolo unde ne vom permite.


Suntem în discuții cu Ministerul Sănătății pentru renunțarea la înjumătățirea claselor în școlile care nu se află în scenariul roșu. Am cerut, de asemenea, la revenirea din învățământul special, știut fiind faptul că învățământul online pentru aceștia este egal cu zero”, a declarat prof. Sorin Ion.
De altfel, și ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat același lucru: „Sunt peste 27.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale, sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotricitate, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva își imaginează că acești peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înșală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru acești copii înseamnă o aprofundare a riscului de eșec total în educație. Sunt convins că vom avea înțelegere”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde