Procesiune cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie de Eghina

667
Procesiune cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie de Eghina - sfantulnectarie-1335459905.jpg
În perioada 28-29 aprilie, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, aflate la biserica "Sfântul Cuvios Ioan Hozevitul" (Grupul social Ceres, din Mihail Kogălniceanu), vor fi duse în procesiune de către preotul paroh Viorel Stan la biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din comuna Horia, județul Tulcea.
Procesiunea este prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la construirea bisericii din comuna Horia și resfințirea locașului de cult în urma unor ample lucrări de restaurare.
Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina se află la biserica Grupului social Ceres din Kogălniceanu din data de 21 februarie 2012.
Sfântul Nectarie de Eghina se prăznuiește pe 9 noiembrie și este cunoscut ca sfânt tămăduitor al bolnavilor, notabile fiind minunile din primul război mondial. Atanasie, așa cum a fost botezat la naștere, s-a născut în anul 1846 în Selivria. Este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei (în anul 1961). La 33 de ani de la trecerea la Domnul, în 1953, trupul său a fost găsit întreg și răspândind bună mireasmă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu lângă biserica din Nisipari
Pagina a fost generata in 0.2969 secunde